Hoppa till innehåll
Rentokil logotyp

Safety health environment manager (SHE)

Publiceringsdatum
17 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Om Rentokil

Vi är ett av Sveriges största företag inom skadedjurskontroll och matsäkerhet. I Sverige finns vi representerade från Boden i norr till Malmö i söder. Rentokil är en del av Rentokil Initial koncernen - världens största bolag inom skadedjurskontroll med huvudkontor i England. Rentokils vision är att uppfattas som det mest omtyckta och respekterade serviceföretaget i världen. Till våra huvudkunder hör försäkringsbolag, livsmedelsföretag, butikskedjor, hotell, kommuner, industrier och lantbrukare. Vi jobbar efter våra fyra värdeord, service, relationer, teamwork och ansvar. Den viktigaste framgångsfaktorn för oss är våra medarbetare. Vi tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Du kommer bli en del av ett härligt team!

Vad vi erbjuder dig
  • ett härligt gäng kollegor att arbeta med
  • kollektivavtal
  • friskvård och hälsoinspiration
  • årlig kick-off
  • möjligheter att växa i en internationell organisation
Beskrivning av tjänsten

I rollen som SHE Manager har du ett helhetsansvar för Säkerhet, Hälsa och Miljö på Rentokil samt för vårt systerbolaget Ambius som jobbar med växtinredning. Ditt fokus kommer vara på utveckling och förbättring inom hela vår organisation. Här kliver du in i en kvalificerad och utvecklande roll och har många kontaktytor inom organisationen, både i den operativa driften och med stödfunktioner både nationellt och i den globala organisationen. Har du kompetens inom hållbarhetsfrågor så finns även möjlighet att vara en drivande part i vår hållbarhetsresa.

Rollen är bred och det innebär bland annat internrevisioner, utredning av tillbud och arbetsplatsolyckor inklusive grundorsaksanalyser, riskhantering samt ett delat ansvar för våra ISO-certifieringar (ISO 14001 och ISO 9001) tillsammans med vår kvalitetssamordnare. Du kommer även att arbeta med koncernrapportering, myndighetskontakter och omvärldsbevakning.

I din roll ingår det också att implementera koncerngemensamma standarder och initiativ inom SHE, samt att genom att agera expertresurs ansvara för lagefterlevnaden inom miljö- och arbetsmiljö.

Vi tror att du når framgång i rollen genom ett närvarande, engagerat och kommunikativt förhållningssätt. En stor del av dina arbetsuppgifter är i samspel med andra chefer inom organisationen med syfte att nå en hållbar och långsiktig utveckling inom SHE-området. Du trivs därför med att jobba nära kärnverksamheten och har förmågan att självständigt driva ditt område.

Tjänsten är på heltid med placeringsort i Sollentuna men vi erbjuder även helt eller delvis flexibel arbetsort.

Din profil
Vi vet inte vem du är, än, men vi har en idé om vad du har med dig sedan tidigare:
  • Relevant högskoleutbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
  • Tidigare erfarenheter av ledningssystem, ISO certifieringar, revisionsarbete och att driva systematiskt förbättringsarbete inom hela SHE-området och då gärna inom ett serviceföretag.
  • Lång erfarenhet av säkerhet som fokusområde i din tidigare roll.
  • Meriterande om du har erfarenhet av en global organisation.
  • Du talar och skriver obehindrat i svenska och engelska.
Du ska ha förmåga att utmana befintliga arbetssätt för att maximera effektivitet och uppnå önskade resultat. Genom att vara en förebild med en positiv inställning och entusiasm kommer du att inspirera och motivera chefer i organisationen till att sträva mot gemensamma mål inom miljö, säkerhet och hälsa. Din kravställande inställning kommer att säkerställa att hög kvalitet samt säkerhet upprätthålls inom organisationen. Du är trygg i dig själv, vet vad som krävs för att nå dina mål och har ett stöttande mindset - tillsammans når vi resultat!

Brinner du för miljö, säkerhet och utveckling lika mycket som vi? Välkommen med din ansökan!


Ansökan

Vi arbetar med löpande urval och därför vill vi gärna få in din skriftliga ansökan så snart som möjligt.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Rentokil kontrollerar alltid belastningsregister före anställning.

Välkommen med din ansökan!
Rentokil logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
16 augusti 2024 (25 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Om Rentokil

Vi är ett av Sveriges största företag inom skadedjurskontroll och matsäkerhet. I Sverige finns vi representerade från Boden i norr till Malmö i söder. Rentokil ingår i Rentokil Initial koncernen- världens största bolag inom skadedjurskontroll med huvudkontor i England. Rentokils vision är att uppfattas som det mest omtyckta och respekterade serviceföretaget i världen. Till våra huvudkunder hör försäkringsbolag, livsmedelsföretag, butikskedjor, hotell, kommuner, industrier och lantbrukare. Vi jobbar efter våra fyra värderord, service, relationer, teamwork och ansvar. Den viktigaste framgångsfaktorn för oss är våra medarbetare. Vi tror att det är den enskilda individens glädje och engagemang som gör skillnad. Du kommer bli en del av ett härligt team! h engagemang som gör skillnad. Du kommer bli en del av ett härligt team!