Hoppa till innehåll
Kraftsam logotyp

Chief Product Officer- Stockholm

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Utvecklingsledare/CPO till Infometric!
Infometric arbetar för en smartare energianvändning i fastigheter genom att ge sina kunder möjligheten att följa upp sitt energianvändande. Som teknisk projektledare får du möjligheten att använda dina kunskaper för att både skapa ett sammansvetsat team och fortsätta utveckla vårat system. Var med på en utvecklingsresa i särklass hos Infometric!

Om tjänsten
Systemen, som består av hård- och egenutvecklad mjukvara, möjliggör för kunder att insamla, lagra, integrera mätdata i fastighetsnära IT-system. De gör det möjligt för kunderna att förstå och minska sin energianvändning.

Som Utvecklingsledare kommer du att bli en del av ett drivet och engagerat utvecklingsteam om 6 personer. Ditt uppdrag är att projektleda utvecklingsprojekt från koncept till leverans. Du kommer självständigt att driva ditt arbete framåt, vilket kommer att kräva fullt fokus och engagemang. Projekten som du kommer leda är tekniskt komplexa, och du kommer tillsammans med teamet bidra med de mest effektiva lösningarna och fortsätta utveckla Infometrics system.

Systemen är utvecklade enligt kundernas gemensamma behov och ditt arbete kommer främst bestå av att fortsatt se över utvecklingsbehov, styra projekten framåt och göra bedömningar kring fokusområden.

När man kliver in i denna roll kommer man på ganska nära sikt att kliva in och vara chef över utvecklingsteamet och även få ingå i företagets ledning samt att man kommer rapportera till VD:n.

Nuläge inom utveckling
Infometric hanterar 500 000 mätare till 10 tusentals fastigheter och tusentals kunder, där vi mäter el / vatten / temperatur / värme. Nu utvecklas detta till att även hantera larm och händelser i form av brandlarm, fuktlarm, övervakning av dörrar och mycket mer, digitaliseringen av fastigheter. Allt detta görs på egenutvecklade system / program placerade på 10 tals avancerade servrar i bl.a. Microsoft Azure-miljö men även Linux. Utvecklingen har pågått kontinuerligt i mer än 20 år med 2-6 utvecklare heltidsanställda hela tiden. Systemet är stort och innefattar olika moduler, t ex inom mätvärdesinsamling och export av mätdata.

Arbetsuppgifter
  • Projektleda utvecklingsprojekt från koncept till leverans
  • Säkerställa att projektleveranser sker inom angivna tidsramar och budgetar
  • Hantera resursallokering och prioritering av uppgifter för att maximera effektiviteten
  • Hantera kontakt med kunder och beställare i samband med utvecklingsprojekt och att sätta projektramar samt tekniska förutsättningar
Vi söker dig som
  • Har djup teknisk förståelse, inom IT-arkitektur, som utvecklare eller liknande
  • Har god förståelse för integrationsarkitektur
  • Har gedigen erfarenhet inom programmering
  • Utmärkta kommunikations- och samarbetsförmågor.
  • Har stark problemlösningsförmåga och förmåga att fatta beslut.
  • Har starkt engagemang för kontinuerlig inlärning och personlig utveckling.
Som person ser vi att du är drivande, har god kommunikationsförmåga och en förmåga att skapa goda samarbeten. Du har ett fokus på en positiv arbetsmiljö som främjar kontinuerlig förbättring. Vi ser även att du är lösningsorienterad och har ett affärsinriktat tänk.

Det är av yttersta vikt att just du som Infometrics nästa CPO fortsätter att förbättra, förvalta och vårda.

Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Skicka in din ansökan till agnes.hedberg@kraftsam.se
Kraftsam logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 juni 2024 (30 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Infometric är en ledande och grön leverantör som befinner sig mitt i den intensiva energiomställningen. De är experter på att mäta och spara energi och att hjälpa deras kunder att hushålla med deras gemensamma resurser. De erbjuder moderna tekniska lösningar och hållbara energilösningar som lönar sig - för både plånboken och klimatet.

Genom åren har de har hjälpt tusentals fastighetsägare och bostadsrättsföreningar att sänka sina energikostnader med hundratals miljoner kronor. De mäter el, varm- och kallvatten och temperatur i fastigheter och i boendes lägenheter. I deras mätsystem ingår också ofta solcellsanläggningar och laddboxar till elbilar.

Sedan starten 1995 har de samlat in över en miljard mätvärden. Nu växlar de upp med ambitionen att under de närmaste åren bli en ännu större aktör inom den gröna energiomställningen.

Infometric’s huvudkontor är placerat i Sollentuna och de är omkring 55 anställda.