Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Markstridsskolan söker stf sektionschef till Utbildningsenheten TakA

Publiceringsdatum
15 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om Markstridsskolan
Markstridsskolan(MSS) roll är att tillsammans med övriga delar av armén skapa förutsättningar för att markstridsförbanden skall kunna lösa sina tilldelade uppgifter på bästa sätt nationellt såväl som internationellt.


Om avdelningen
Taktikavdelningen är en del av Markstridsskolana utbildningsenhet som genomför kurser som inomverks- eller programbuden utbidlning för arméns officerare, specialistofficerare och på sikt även reservofficerare. Kurserna riktar sig dels till officerare som i sin progression ska kunna tjänstgöra på en nivå som sträcker sig från befattningen kompanichef, till stabsofficer i brigadstab och dels till specialistofficerare som skall kunna tjänstgöra som funktionsföreträdare, stabsmedlem eller utbildningsansvarig på bataljonsnivå.

Om tjänsten
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att genomföra nivåhöjande utbidlning av officerare och specialistofficerare vid av MSS anordande kurser såsom: Taktisk kurs armé (TaK A), Högre specialistofficersutbildning(HSOU) och olika Yrkes- och befattningskurser(YKB) med målgruppen officerare och specialistofficerare i arméns manöverförband. Du utarbetar order, övningsplaner och lektionsunderlag för utbildning. Du stödjer sektionschefen med beslutsunderlag avseende resursfrågor samt planering, genomförande och utvärdering av utbildningar. Du deltar i projektgrupper inom MSS som syftar till att bidra med utbildningsperspektiv vid utveckling inom olika områden.
Vi ser en tjänsgörning vid MSS som en naturlig och självklar tid i alla yrkesofficerares militära karriär i arméns. Vi känner oss säkra på att en tjänstgörning vid MSS kommer att ge dig värdefull kunskap om det senaste och kommande inom Armén och Försvarsmakten.

Kvalifikationer:
-Officer OF2
  • Inriktning Markstrid
  • B-Körkort
Meriterande
Erfarenhet av befattningen kompanichef på manöverkompani
Erfarenhet av stabsarbete och ledningsmetoder vid manöverbataljon och/eller Brigad.

Personliga engenskaper
Du har ett gott ledarskap och utpräglad social fömråga som uppmuntrar till kreativia diskussioner där handledning är en naturlig del för att utveckla-, och vidga perspektiven hos den enskilde.

Anställningen
Tjänstgörningsform: Tillsvidareanställning
Tjänsgörningsgrad: Heltid
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Arbetsort: Skövde
Tjänsteresor: Förekommer nationellt och i framtiden även sannolikt internationellt.

Välkommen med din ansökan senast 2024-05-24. Din ansökan ska innehålla CV och ett personligt brev där du förklarar varför just du är lämplig för tjänsten.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Mj Björn Aaby-Ericsson, 0730-522 436

Infromation om rekryteringsprocessen
HR-generalist Victoria Jungert, 0702-655 469

Fackliga representanter:
OFR/O Peter Edman, 0500-465 000
Försvarsförbundet Britt Dahlman, 0500-465 000
SEKO David Vinberg, 0500-465 000

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar.
I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.
Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass.
Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands.
Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Varje tjänst som är tillsvidare inleds med 6 månaders provanställning, så till vida du inte redan är anställd i Försvarsmakten.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 maj 2024 (6 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren