Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Strilsambandssoldat GSS/K sökes till F 16

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Befattningen erbjuder


En spännande tjänst där du varje dag verkar för att möjliggöra ledning av Sveriges flygstridskrafter. I din dagliga tjänst är du del av ett arbetslag som tillsammans utbildar och utvecklar Sveriges flygande förband, samt bevakar och försvarar Sveriges territoriella gränser.

Du kommer att vara en viktig resurs i 161. Strilbataljon som är en Försvarsmaktens mest insatta förband.

161.Strilbataljon

161:a Stridslednings- och Luftbevakningsbataljonen verkar dygnet runt året runt för att övervaka och försvara svenskt luftrum genom att producera och distribuera auktoriserat luftläge, stridsleda flygstridskrafterna och samordna luftstridskrafterna. Bataljonen har även rörlig förmåga att med egna resurser upprätta och omgruppera radio- och radarstationer.

161.Strilbataljonen söker dig som vill vara med och bidra till Sveriges luftförsvar, stimuleras av växlande arbetsuppgifter och eget ansvar. Brinner du även för att ge bästa möjliga stöd till de som leder våra flygstridskrafter, kan du vara den vi söker!

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som sambandsoperatör fjärrstyr du radio och taktisk datalänk i hela landet för att möjliggöra ledning av våra flygande förband. Du är en del av funktionen som ansvarar för att kommunikationen fungerar både internt och externt från stridsledningscentralen, detta för att vi ska kunna leda flygplan på ett säkert sätt. Du bidrar även till flygsäkerheten av systemet vilket innebär att du snabbt måste kunna förse flygstridsledningen med information, samt stödja vid bedömning om det är säkert att fortsätta leda flyg från anläggningen. Du kommer även att delta i såväl nationella som internationella övningar.

Du tjänstgör till vardags i en av landets stridsledningscentraler. Huvuddelen av tjänsten genomförs under militär flygövningstid, vilket till stor del innebär vardagar. Under vinterhalvåret kan mörkerflygövningar förekomma under kvällstid.

Arbetsuppgifter
 • Handha förbandets nationella och internationella dagliga signalskyddssystem.
 • Handha förbandets tilldelade radiosystem.
 • Stödja i handläggning av signalskyddstjänsten.
 • Stödja inom eget område till funktionsutveckling.
 • Stödja upprätthållandet av närförsvarssambandet.
 • Stödja upprättande och drift av kompaniets ledningsplats.
 • Stödja förbandets rörliga delar vid upprättande.
 • Upprätta felanmälan på förbandets sambandssystem.
Kvalifikationer
 • Genomförd svensk värnplikt med godkänt betyg.
 • Fullgott färgseende.
Personliga egenskaper

Som person är du social, har en positiv grundinställning och är en lagspelare som även kan jobba självständigt. Du är ordningsam, tycker om att ta ansvar och har ett högt säkerhetsmedvetande. Som sambandssoldat inom ledningssystem ser vi att du är analytisk, drivande samt har förmågan att se helheten och olika lösningar på problem. En stor del av arbetet innebär kontakt med användarna vilket kräver att du är pedagogisk och tydlig i din kommunikation.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Meriterande
 • B-körkort.
 • Genomförd värnplikt med samband- och ledningssinriktning.
 • Erfarenhet av radio-, tele- och datakommunikation.
 • Erfarenhet av försvarsmaktens ledningssystem.
 • Erfarenhet av IT/Tele-relaterade arbetsuppgifter.
Övrigt

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning om högst åtta år, med möjlighet till förlängning enligt GSS-K avtal, kan inledas med 6 månaders provanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsorten: Såtenäs

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträdesdatum: efter överenskommelse.

Antal tjänster: 1

Tjänsten innebär internationell tjänstgöringsskyldighet, krigsplacering samt deltagande i utbildning och övning i krigsorganisation.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Chef 24. Sambands- och infosystempluton: 0451-382910.

För information om rekryteringsprocessen:
HR-generalist, Rebecca Grebestam
Mejl: F16-A1-adm@mil.se

Fackliga representanter
OFR/O Ärna Peter Oscarson, tfn 018-19 63 68.
OFR/S Daniel Modin, tfn 0706-38 68 33.
SACO Mikko Aarnio, tfn 070-849 55 06.
SEKO Jens Larsson, nås via växeln 018-19 60 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2024-06-14. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Upplands flygflottilj, F 16, har sitt huvudsäte vid Uppsala garnison. Förbandet är en del av det svenska Flygvapnet och ansvarar för driften och bevakningen av Uppsala flygplats samt utbildning av värnpliktiga inom flera olika befattningar i Flygvapnet. Förbandet leder även 161:a Stridslednings- och luftbevakningsbataljonen som stridsleder stridsflygplan i luften samt sköter den ständiga bevakningen av det svenska luftrummet. Förbandet verkar från flera olika platser i landet och utgör en viktig del i den tillväxtperiod som Flygvapnet står inför.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 juni 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren