Hoppa till innehåll
Siemens AB logotyp

Projektledare

Ansök nu

Projektledare till Skellefteå

Vill du bidra till i att göra världen till en bättre plats?

Elektrifiering, digitalisering, automation och hållbarhet är alla stora samhällstrender som i allt högre utsträckning präglar vår vardag. På Siemens befinner vi oss mitt i dessa. Vi har en påverkan på platserna där människor lever och arbetar och på produkterna vi använder. Att vara en del av Siemens innebär att vara en del av ett team som både genererar innovativa idéer och som har modet att göra dem till verklighet. Siemens siktar på att vara klimatneutrala senast 2030.

Siemens Digital Industries är en division inom Siemens som hjälper kunder med mjukvara och system i sin digitaliseringsresa. Med vår Digital Twin Approach kombineras den fysiska världen och automation med den digitala världen genom hela värdekedjan. På så sätt får kunden stöd i att optimera helheten, från produkt och produktion, till slutanvändare och återanvändning. De får också stöd i att fatta mer datadrivna beslut. Siemens bidrar på detta sätt till ökad produktivitet i industrin.

Om rollen
För att stärka vårt team söker vi nu en senior projektledare som vill arbeta med fokus på den växande batteritillverkningsindustrin och med spännande och samhällsviktiga projekt som pågår i branschen. I tätt samarbete med kollegor skapar du system med produkter i världsklass med ett tydligt mål: En bättre och mer hållbar framtid.

Som projektledare blir du en del av ett överordnat projektteam och driver och leder parallella installationsprojekt där du ansvarar för tids- och resursplanering. Att leda och stödja projektgruppen och samordna samarbetspartners i projektet är en viktig del i jobbet. Du ansvarar också för att projektens budget och ekonomiska plan följs.

Du deltar i installations- och samordningsmöten samt för en kontinuerlig dialog och skapar goda relationer med kunder. Tillsammans med slutkund deltar du i provningar och ansvarar för inköp och förhandling med befintliga och nya leverantörer. Som projektledare ansvarar du även för säkerheten i projekten.

Din profil

  • Tidigare erfarenhet och förståelse för produktions- och logistikflöden
  • Känner till transport-, monterings-, provning- och automatiseringsteknik samt mekanik
  • Erfarenhet av projektledning med motsvarande projektledningscertifiering
  • Gärna erfarenhet av anläggningsbyggande, med fördel inom batteritillverkning, installation eller inom bilindustrin
  • Praktisk bakgrund som installationsledare eller motsvarande är meriterande
  • Goda kunskaper i engelska och svenska, i både tal och skrift
  • Teknisk examen eller motsvarande arbetslivserfarenhet
  • Körkort eftersom resor förekommer i rollen, ungefär 40% av din arbetstid beroende på bostadsort

Vad kan Siemens erbjuda dig?
Som projektledare hos oss får du ett spännande arbete där du jobbar med innovativa marknadsledande produkter. Du får en självständig och varierande roll där du har möjlighet att utveckla såväl din tekniska som pedagogiska förmåga. Vår arbetsmiljö är öppen, inspirerande och internationell. Siemens tycker det är viktigt att medarbetare får utveckling och uppmuntrar samt stödjer din personliga utveckling.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och placeringsort är i Skellefteå. Andra orter kan vara av intresse men då krävs att du kan vara fysiskt närvarande i projekten kortare och längre perioder beroende på projektets behov.

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Malou Magnusson, 0707-588745, på Intenso Teknikrekrytering, och Stefan Kristoffersson, 0768 15 45 40, på Caminero.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Your browser does not support the video tag.

Om Siemens 
Siemens är ett ledande globalt teknikföretag som har stått för teknisk spetskompetens, innovation, kvalitet och tillförlitlighet i mer än 175 år. Verksamt runt om i världen fokuserar vi på intelligent infrastruktur för byggnader och distribuerade energisystem, samt på automation och digitalisering inom process- och tillverkningsindustrin. Siemens kopplar samman de digitala och fysiska världarna för att gynna kunder och samhälle. Vi har ett högt ställt mål inom hållbarhet, att bli klimatneutrala år 2030. Tillsammans är vi ca 303 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan bli en av oss!

Se mer på www.siemens.se

Siemens AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
20 oktober 2024 (55 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Masterhelp jobb är ett affärsområde som används av företag som nyttjar Masterhelp rekryteringsverktyg och Intensogruppens expertis inom platsannonsering. Masterhelp jobb ingår i Intensogruppen, som är en rikstäckande helhetsleverantör av rekryteringstjänster. I Intensogruppen ingår även Säljpoolen, Intenso Teknikrekrytering, Intenso Interim Management samt vårt egenutvecklade rekryteringsverktyg Masterhelp.