Hoppa till innehåll
Borga logotyp

Teamledare Komponentförsäljning

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om jobbet
Vill du vara med och vidareutveckla Borgas försäljning av plåt och byggprodukter inom affärsområde Components? Har du arbetat som säljare och har ledaregenskaper? Då ska vi göra allt vi kan för att säkerställa att detta blir en intressant ny utmaning för dig.

Hos oss på Borga drivs vi av förbättringsarbete och förändring där alla medarbetare är viktiga hörnstenar i verksamheten. Vi söker nu dig som trivs i en dynamisk miljö, motiveras av att alltid finnas på plats för att hjälpa våra kunder.

Om rollen
Vi är inne i ett skede i vår verksamhet där vi behöver utöka vår försäljning inom samtliga våra kundsegmentet såsom lantbruk, byggföretag och återförsäljare av byggprodukter. Vi söker därför en skicklig byggsäljare med ledarerfarenhet, som vill vara med och utveckla både sig själv, teamet och affärsområdet. Då företaget arbetar aktivt med att utöka sina marknadsandelar så finns det spännande utmaningar och utvecklingsmöjligheter för rätt person.

Som teamledare hos oss kommer du både arbeta med ordermottagning/försäljning via telefon och webbaserade verktyg samt daglig arbetsledning av försäljningsteamets medarbetare. Du rapporterar till affärsområdeschef som innehar personalansvaret för säljteamet. Kund- och ordermottagning av plåt och byggprodukter utgör ca 80% av tjänsten och i den rollen kommer du vara en sammanhållande funktion i hela order- och försäljningsprocessen. I dialog med dina kunder har du hand om införsäljning, prisberäkning, offertberedning samt att stänga affären. Företaget har även en utställningslokal på kontoret i Skara, där man kan ta emot kunder.

Resterande 20% av tjänsten utgörs av daglig arbetsledning i nära samarbete med affärsområdeschef, administration av kund- och prislistor, framtagning och uppdatering av prismallar samt månatlig sammanställning av teamets försäljningsresultat.

Vem är du?
Struktur och noggrannhet är egenskaper som är nödvändiga för att lösa arbetsuppgifterna och kunna komma i mål med affären. Som person är du stresstålig, organiserad, lösningsinriktad samt har hög social kompetens. Samarbete med kollegor både inom sälj, marknad och produktion
 • Dokumenterad erfarenhet som säljare inom byggbranschen
 • Erfarenhet av att arbeta som teamledare eller liknande
 • God datavana och förståelse för digitala verktyg
 • God erfarenhet av MS Office med Excel
 • B-körkort är krav, ytterligare behörighet är meriterande.
 • God förmåga att uttrycka sig i engelska med tal och skrift. Teknisk engelska är meriterande.
Din stationering är på Borgas huvudkontor i Skara, du skall dock vara beredd på att delta på mässor och liknande event inom Sverige. Som teamledare ingår du i affärsområdets styrgrupp tillsammans med affärsområdeschef, en teamledare från produktion/lager samt HR-chef.

Att jobba på Borga
Här ingår du i ett glatt och målinriktat gäng där vi har högt i tak och stöttar varandra när det behövs! Våra medarbetare och deras kunskaper är avgörande för Borgas framgångar och med den insikten som grund har vi en uttalad, tydlig målbild inom personalutveckling där vi vill att människor ska må bra och kunna utvecklas.

Vårt koncernkontor ligger i Skara med verksamheter i 12 olika länder i Europa så därför kommer du känna av dynamiken av att jobba i en internationell miljö!

Borga är en arbetsplats som präglas av viljan att växa, för att vi verkligen tror på det vi gör och vill att våra fördelar ska komma fler kunder till nytta. Vår mission om bekymmersfria byggnationer präglar därför både in- och utsidan av vårt företag!

Borgas företagskultur präglas av frihet under ansvar. Hos oss finns inga stämpelklockor men däremot tydliga mål och rutiner. Våra värderingar är framtagna av våra medarbetare och sätter fingret på vår kultur och vårt DNA:
 • Lösningsorienterade – Vi är handlingskraftiga och agerar snabbt när utmaningar uppstår.
 • Hjälpsamma – Vi litar på varandra och genom rak, konstruktiv dialog gör vi varandra bättre.
 • Framåtriktade – Vi är öppna för nya idéer och vågar utmana våra arbetssätt.
 • Affärsmannaskap – Vi agerar hållbart med tid och kostnader för att vara resurseffektiva.
Vill du veta mer om oss?

https://www.borga.se

https://www.facebook.com/borgasverige/

Om du vill veta mer om tjänsten

Arbetsgivare: Borga Plåt AB, Hospitalsgatan 11, 532 37 Skara

Hemsida: www.borga.se

Arbetsplats: Skara

Tillträde: Enligt överenskommelse

Lön: Marknadsmässig lön enligt överenskommelse

Tjänst: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Sista ansökningsdag är 2024-05-30

Du söker tjänsten genom att klicka på länken...

Då vi inte tar emot ansökan via mail hänvisar vi dig till att söka via annonsen.

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så skicka in din ansökan redan idag!

Vid frågor om tjänsten kontakta:
 • HR-chef Kristina Oldin på 0511-79 18 38 eller,
 • Affärsområdeschef Niclas Fredriksson 0739-15 57 65
Varmt välkommen med din ansökan!
Borga logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
Idag (0 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Borga är en plåttillverkare och hallbyggarkoncern med rötterna i Skaraborg och en verksamhet som sträcker sig ut i Europa. Borgakoncernen omsatte ca 763 MSEK 2021 och hade ca 397 anställda inom koncernen.