Hoppa till innehåll
Adecco Sweden AB logotyp

Härliga Härjedalens kommun söker ny Kommunchef

Publiceringsdatum
26 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Härliga Härjedalens kommun söker ny Kommunchef

Vi söker dig som vill ta det övergripande ansvaret att verkställa, utveckla och styra verksamheterna i Härjedalens kommun mot politiskt uppsatta mål!

Uppdraget
Som Kommunchef är du kommunens ledande tjänsteperson och har ansvaret att skapa goda förutsättningar och relationer för och med Härjedalens kommuninvånare.

Tjänsten innefattar verksamhetsansvar, budgetansvar och personalansvar. Du förväntas driva både det operativa och det långsiktiga strategiska arbetet i kommunen.

Läs gärna mer om tjänsten i dokumentet Kommunchefsinstruktion på Härjedalens hemsida.

Vem söker vi?
Som chef och ledare i Härjedalens kommun är du arbetsgivarens främsta företrädare och det är därför viktigt att du är en god förebild med ett ledarskap förankrat i våra värderingar. Vi tror att ditt ledarskap präglas av förmågan att skapa ett lugn och goda förutsättningar för medarbetarna att arbeta, genom tydlighet, förmågan att motivera och skapa delaktighet. Vidare ser vi att du är mål- och resultatinriktad med god förmåga att fatta och förmedla beslut.

Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet och för att du ska trivas i rollen är det av största vikt att du är strategisk, kommunikativ, flexibel och har god samarbetsförmåga.

Som person har du lätt för att ta ett helikopterperspektiv och se helheten. Du är duktig på att coacha andra och delegera. Du trivs och förstår vikten av att samarbeta både internt och externt.

Skallkrav:
* Vi söker dig med relevant akademisk examen.
* Erfarenhet från en ledande position.
* Erfarenhet från politisk styrd organisation.
* Erfarenhet av att leda andra chefer.
* Erfarenhet av att leda ledningsgrupp.
* En god kommunikatör med erfarenhet av offentliga samtal, framträdanden.

För tjänsten är det ett krav att du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska. Du behöver också ha B-körkort.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställningen innebär placering i säkerhetsklass. För anställning krävs också godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Meriterande:
* Väl förtrogen med en kommuns uppdrag
* Stort samhällsintresse
* Erfarenhet från ett aktivt föreningsliv
* Erfarenhet av företagande

Vad erbjuder vi dig?
Rollen som Kommunchef bjuder på möjligheten att vara med som den drivande faktorn i kommunens framtida utveckling på strategisk och operativ nivå. Som nyckelspelare har du stora påverkansmöjligheter för den framtida riktningen. Tjänsten erbjuder ett omväxlande uppdrag och en bredd av intressanta processer och utvecklingsmöjligheter.

Som chef och medarbetare i Härjedalens kommun erbjuds du dessutom pensionsväxling, semesterväxling, förtroendetid samt ledarskapsutvecklingsprogram. Vi tror på en kultur präglad av service, respekt och mod att ständigt förbättra vår service gentemot kommunens medborgare. Hos oss är värdegrunden utgångspunkten och grundfundamentet i allt vi gör. För att vi ska trivas med varandra i ett konstruktivt klimat tror vi att det är viktigt att du delar vårt synsätt.

Arbetsplats:
Medborgarhuset, Ringvägen 2, 842 33 Sveg, Sverige

Anställning:
Heltid, tills vidare med ett tilläggsavtal.

Ansökan och kontakt:
I denna rekryteringsprocess har Härjedalens kommun valt att samarbeta med Adecco. Om du har frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du hjärtligt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult: Stefan Wangdell på stefan.wangdell@adecco.se eller 076-138 48 17. Om du har frågor angående din ansökan, vänligen kontakta Adeccos kandidatsupport via info@adecco.se
Sista ansökningsdag: 2024-05-19
Tillträde enligt överenskommelse.

Kontaktinformation:
Lars-Gunnar Nordlander
Kommunstyrelsens ordförande
0680-16120

Elin Lemon
HR-chef
0680-16104

Fackliga representanter
Vxl 0680-16100

Välkommen till Härjedalens kommun! Vad roligt att du vill arbeta hos oss. Tycker du att det är viktigt att möta våra målgrupper med respekt och på ett professionellt sätt så kommer du passa in fint. Kommunen är ett förvaltningsområde för det samiska språket och kommunkontoren finns i Sveg, Hede och Funäsdalen. Funderar du på att bosätta dig i Härjedalen är du hjärtligt välkommen att kontakta inflyttarservice via e-post: flyttahit@herjedalen.se eller via vår växel, telefon: 0680-161 00.

Adecco Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
19 maj 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Adecco Rekrytering är Sveriges ledande rekryteringspartner specialiserade på rekrytering av chefer, specialister och generalister inom privat och offentlig sektor. Med 30 års erfarenhet och närvaro på 30-tal orter över hela landet, är vårt viktigaste åtagande att hitta rätt person till rätt jobb, i rätt tid. Vårt mål är att leverera en högkvalitativ rekryteringsresa till våra kunder och kandidater. Vi gör det genom att omvandla komplicerade affärskritiska rekryteringsutmaningar till enkla framtidssäkrade kompetenslösningar. Vi sätter stort värde på att skapa och behålla en nära relation till våra kunder och kandidater - välkommen att ta kontakt med oss!