Hoppa till innehåll
Linde Material Handling logotyp

Group controller

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Letar du efter en roll där du får utveckla och påverka som controller på Norden-nivå? Hos oss får du möjligheten att utmana och utmanas i ett framgångsrikt globalt företag i en internationell miljö. Låter det intressant? Då kanske du är den vi söker!

Vi är en av Sveriges ledande aktörer på truckmarknaden. Årligen säljer vi tusentals nya och begagnade truckar och våra kunder finns huvudsakligen inom industri-, logistik- och transportnäringen. Vi har en stark tillväxtambition med lönsamheten i fokus. Vi har de senaste åren haft en positiv utveckling och vi tänker fortsätta på den resan. Vi söker nu en Group controller till KION Groups nordiska huvudkontor i Örebro.

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Group controller har du ett samordnande ansvar för de övergripande processerna inom planering, rapportering, uppföljning och analys av resultat. Du företräder vår koncern, KION Group, och har förmånen att få jobba i ett multi-brandteam med flera av våra varumärken. Som Group controller ansvarar du även för övergripande aktiviteter, projekt, investeringar på Norden-nivå samt för analyser och rapportering av det konsoliderade nordiska resultatet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Ansvara för budget och prognosprocessen
  • Ansvara för investeringsprocessen
  • Genomföra löpande förbättringsinriktad analys och uppföljning av försäljning, kostnader, marginaler etc för Norden samt identifiera och räkna på förbättringar och business cases
  • Aktivt driva kontinuerlig utveckling och utbildning av controllerfunktionen inom Norden inom kostnads-, försäljnings-, investerings- och finansieringscontrolling
  • Ansvara för att chefer inom Norden erhåller relevant och professionell support från ekonomiavdelningen, såsom proaktivt uppföljningsarbete, rapporter och avvikelseanalys
  • Tillsammans med teamet förbereda budget och prognos för respektive enhet
  • Säkerställa att relevanta rapporter och nyckeltal sammanställs och presenteras med god tillförlitlighet och i rätt tid
Du rapporterar till Finance Director och är placerad på huvudkontoret i Örebro. I rollen ingår personalansvar för en medarbetare samt streckad tillhörighet för två medarbetare.

Vem är du?

Vi söker dig med relevant akademisk examen inom ekonomi samt några års erfarenhet från roller liknande Group controller i större matrisorganisation. Du är van att arbeta i affärssystem, det är meriterande med erfarenhet från SAP. Vidare så är du en avancerad användare av Excel samt har mycket goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.

Du förstår och analyserar komplexa rapporter och har förmågan att kommunicera ekonomisk information på ett pedagogiskt sätt. Du tar ett stort eget ansvar och trivs i en roll där du får arbeta i en internationell miljö. Som person har du lätt för att samarbeta med andra och är en relationsbyggare.

Vårt erbjudande

På Linde Material Handling bygger vi inte bara truckar - utan även framtidens intralogistik. Vi är ett av branschens starkaste bolag och söker kontinuerligt drivna medarbetare som vill vara med på vår resa. När du väljer att jobba hos oss blir du en del av Sveriges, och världens starkaste företag inom materialhanteringsbranschen. Våra medarbetare bidrar varje dag till att våra kunder kan bedriva sin materialhantering på ett säkert, smidigt och kostnadseffektivt sätt.

På Linde Material Handling är vi stolta över våra produkter, våra kunniga kollegor och det arbete vi gör tillsammans. Medarbetarna hos oss gillar särskilt flexibiliteten och den frihet under ansvar som deras arbete innebär. Vi har en trevlig arbetsmiljö där vi har roligt på jobbet - samtidigt som vi skapar ett värde för företaget och våra kunder.

Hos oss får du använda din kreativitet och kompetens på en dynamisk arbetsplats med goda möjligheter till personlig utveckling. Vi letar efter dig som vill ha personliga utmaningar i kombination med en sund balans mellan arbete och fritid.

Övrig information

Frågor om tjänsten besvaras av Finance Director Johanna Kvist på 070-981 99 00.

Vill du vara med på vår framgångsresa och jobba med truckar i världsklass? Varmt välkommen med din ansökan senast 11 augusti 2024.
Linde Material Handling logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
11 augusti 2024 (17 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Linde Material Handling är en världsledande leverantör av truckar och lagerteknik. I över 50 år har vi flyttat fram gränserna med innovativa lösningar för materialhantering. I Sverige har vi 500 medarbetare och omsätter cirka 1,5 miljard kronor. Vårt svenska huvudkontor ligger i Örebro. Vi har även regionkontor i Stockholm, Göteborg, Malmö och Örnsköldsvik samt serviceverkstäder runt om i landet. Linde Material Handling ingår i KION Group. Våra gemensamma värdeord Integritet, samarbete, mod och enastående definierar vilka vi är och hur vi agerar. De vägleder oss i det dagliga arbetet och ger stöd i de beslut vi tar. För mer information besök www.linde-mh.se