Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Controller

Publiceringsdatum
27 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Det säkerhetspolitiska läget i vår omvärld har förändrats och Försvarsmakten har därför fått uppgiften att stärka Sveriges militära förmåga. Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband (FMTIS), säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda genom förvaltning, drift och underhåll av Försvarsmaktens ledningssystem och ansvarar för att kommunikationen i Försvarsmakten fungerar i alla konfliktlägen. Vi söker nu en proaktiv och lösningsorienterad controller som vill vara med och vidareutveckla vår ekonomiavdelning vid staben i Örebro.

Vi erbjuder dig
I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Våra anställda har ett flertal olika förmåner, bland annat:
 • Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov och dina karriärsmål
 • Tre timmar träning i veckan på arbetstid och du kan få ersättning för träningskläder och startavgifter
 • Bra balans mellan arbete och fritid med flexibel arbetstid samt 28 - 35 semesterdagar beroende på din ålder
 • Lönetillägg vid föräldraledighet och VAB samt möjlighet att växla semesterdagar mot extra pensionsavsättning
Om tjänsten
I rollen som controller kommer du att arbeta både övergripande och mot förbandets enheter och dess chefer med helhetssyn i arbetet med framtagande av budget, i uppföljning och prognostisering. För att lyckas i rollen krävs förmåga att se både helheten och delarna i organisationen och ett stort intresse av att förstå verksamhetens förutsättningar och kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning.

Om avdelning sektion
Ekonomiavdelningen vid FMTIS är en del av förbandets stab. Vår främsta uppgift är att driva ett utvecklingsinriktat ekonomiarbete på förbandet. Vi är idag sju medarbetare på avdelningen, under ledning av förbandets ekonomichef. När en av våra controller nu går i pension söker vi nu en ny driven kollega till vår avdelning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Budget, uppföljning och prognosarbete
 • Ekonomiska utredningar och analyser
 • Förbättringsarbete
 • Stöd i vardagliga ekonomifrågor
KRAV
Kvalifikationer

 • Akademisk utbildning inom ekonomi
 • Aktuell och relevant erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
 • Goda kunskaper i Excel
Personliga egenskaper
Vi söker dig som är proaktiv och lösningsorienterad och har förmågan att sätta dig in i och förstå verksamhetens förutsättningar samt kopplingen mellan verksamhet- och ekonomistyrning ur produktionssynpunkt. För att trivas och prestera i rollen ekonom med produktionsinriktning ser vi att du är lyhörd och nyfiken, kan arbeta självständigt och har ett utvecklingsinriktat arbetssätt. Du tycker om att arbeta i team i olika frågor och har en god samarbetsförmåga. Du är analytisk och har en god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete och leverera i rätt tid. Du har en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift med förmåga att bygga förtroendefulla relationer i organisationen. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet från tjänste- alt varuproducerande verksamhet
 • Erfarenhet från större, mer komplex organisation
 • Erfarenhet från Försvarsmakten eller annan offentlig verksamhet med liknande arbetsuppgifter
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
I Försvarsmakten benämns tjänsten Förbandsekonom.
Befattningen är civil.
Sysselsättningsgrad:Heltid.
Arbetsort Örebro.
Tjänsten är tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas.
Tillträde enligt överenskommelse.

FMTIS har verksamhet över hela landet, så du skall även vara beredd på att tjänsten kan innebära resor och övernattning på annan ort.

Upplysningar om befattningen och processen
Kontakta Camilla Werderitsch

Upplysningar angående anställningsvillkor kontakta Jovanna Pettersson Gambino

Båda nås via växeln 019-393500

Fackliga företrädare
SACO Agneta Landquist
OFR/S Per Andersson
SEKO Matz Felix
OFR/O Heikki Videll

Samtliga nås via växeln 019-393500

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2024-08-12. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 augusti 2024 (19 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren