Hoppa till innehåll
NearYou logotyp

Arctic Paper söker en avdelningschef till ångcentralen

Publiceringsdatum
07 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Om företaget
ARCTIC PAPER S.A. är en av de ledande tillverkarna av högkvalitativt grafiskt finpapper i Europa. Bolaget producerar bestruket och obestruket träfritt papper för kvalitetsmedvetna kunder som tryckerier, bokförlag, tidningsutgivare, reklambyråer, pappersdistributörer och förpackningsföretag. Produktportföljen inkluderar välkända varumärken som Amber, Arctic, G-Print och Munken. I bolaget finns tre pappersbruk: Arctic Paper Munkedals, Sverige, Arctic Paper Grycksbo, Sverige och Arctic Paper Kostrzyn, Polen. Produktionskapaciteten för de tre bruken är cirka 700 000 ton papper per år. Huvuddelen säljs genom 14 av bolagets egna försäljningskontor i Europa. Arctic Paper S.A. är noterat på börsen i Warszawa sedan oktober 2009 och december 2012 på NASDAQ i Stockholm.

Arctic Paper Munkedals AB är beläget i Bohuslän, vid Örekilsälven. Älven är en av Sveriges laxrikaste, och mynnar ut i landets enda tröskelfjord, Gullmarn.

Här produceras obestruket grafiskt papper av hög kvalitet under varumärket Munken och Amber. De är miljövänliga och ett idealiskt val för företag som vill förmedla ett genuint naturligt intryck genom sitt tryckta material. En stor del av hemligheten bakom vår framgångsrika papperstillverkning är vår rika tradition som går tillbaka ända till 1870-talet.


Tjänstebeskrivning
Arctic Paper söker nu en avdelningschef till Ångcentralen där avdelningen ansvarar för hela infrastrukturen på Arctic Paper. I rollen kommer du ha en direkt roll i att påverka brukets övriga industriparkens CO2-avtryck genom den dagliga produktionen av ånga, värme och lufttryck och även som ett led i den kontinuerliga utvecklingen av- och innovativa energislöningar. Arbetsuppgifterna är breda och erbjuder många spännande utmaningar.

Arbetsuppgifterna innefattar:
* Att leda och fördela resursens inom avdelningen på ett optimalt sätt.
* Ansvara för avdelningens arbetsmiljöarbete, hantera personalrelaterade frågor med stöd av HR avdelningen.
* Ansvara för att på ett optimalt och energieffektivt sätt, köra och övervaka pannor och kompressorer med kringutrustning och ledningsnät.
* Ansvara för att kontinuerligt se till att servicearbeten, fortlöpande tillsyn och dokumentation enligt rutiner på produktionsanläggningarna utförs.
* Utföra ditt arbete i enlighet med Arctic Paper rutiner och processer för att garantera en säker arbetsmiljö och trygg leverans med hållbarhet i fokus.
* Att ha kunskaper i lagar, regler och förordningar såväl inom arbetsmiljö, certifieringsorgan och miljöföreskrifter.
* Kunskaper inom olika underhåll-, datasystem och bevakningsteknologi.
* Att leda avdelningens förbättringsarbete LEAN, genom att driva förbättringsmöten, arbeta tvärfunktionellt mellan olika avdelning.

Då ångcentralensproduktionen är en central funktion för hela Arctic Paper, så är det viktigt att verksamheten bedrivs dygnet runt, alla dagar på året. Skiftgången är för närvarande 6-skift i produktion.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har en teknisk gymnasieutbildning, särskilt med inriktning mot kraft och värme, är meriterande för rollen. Alternativt arbetslivserfarenhet som är likvärdig. Det är en stor fördel om du har tidigare certifikat för pannoperatör enligt AFS 2017:3, kategori 1. Vi ser även att du har B-körkort och goda kunskaper i svenska och engelska.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper och söker någon som är ansvarstagande, strukturerad och noggrann. Du är lugn och metodisk även under pressade situationer och har modet att fatta beslut när det behövs. Du drivs med att arbeta i team och samarbetet med andra kommer naturligt för dig. I rollen är det viktigt att du har ett tekniskt intresse och en allmän förståelse för olika system i olika sammanhang.

Det är viktigt för oss att ha en säker, trygg och stimulerande arbetsmiljö för alla. Vi har en alkohol- och drogfri arbetsplats. Detta innebär, för att bli aktuell för en anställning kan du komma att få genomföra alkohol- och drogtest i samband med nyanställningsundersökning hos vår företagshälsovård.
Då vi har ett stort fokus på jämställdhet, mångfald och inkluderande ser vi gärna ett brett urval av ansökningar.


Vad erbjuder vi dig?
På Arctic Paper arbetar du hos en ledande aktör inom sitt område. Du blir del av en dynamisk och tekniskt innovativ organisation, där stort fokus ligger inom minskat miljö- och klimatavtryck och företaget strävar efter att främja förnybara energikällor och hållbara affärsmodeller. Arctic Paper lägger stor vikt vid balans mellan arbete och liv utanför jobbet och strävar efter att skapa en behaglig, stödjande och hälsosam arbetsmiljö för alla sina anställda.

Låter det intressant?
Vår samarbetspartner i den här rekryteringen är rekryteringsföretaget NearYou. Har du frågor, så tveka inte att ringa rekryteringskonsult Magnus Andersson tel 070 785 84 44. Din ansökan skickar du in via NearYous hemsida, www.nearyou.se snarast, dock senast 31/8. I den här rekryteringen kommer vi arbeta med löpande urval, så skicka gärna din ansökan idag.

Med anledning av nya dataskyddsförordningen GDPR, ber vi dig att utesluta de sista fyra siffrorna i ditt personnummer samt eventuella referenskontakter i din ansökan/CV.

Välkommen med din ansökan!


Om NearYou
Vi är NearYou. Vi har gått från att vara ett bolag bland andra till att bli en samhällsaktör. Med oss som partner och arbetsgivare lovar vi att ge mer av det vi är bäst på. Vi är bäst på att vara nära, mänskliga och en motpol till stress, människor som statistik och en alltför opersonlig digitalisering.

Vi är hos dig, ett handslag, ett löfte. Vi vill ge det som vi tror en trasig arbetsmarknad behöver. För dig som kandidat innebär det en aktör som backar dig oavsett var i karriären du är och vill vara. Vi vill vara tryggheten i en snabb värld. Vi stöttar, utmanar och frågar hur det går. Helt naturligt, tycker vi.


NearYou logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är NearYou. Vi har gått från att vara ett bolag bland andra till att bli en samhällsaktör. Med oss som partner och arbetsgivare lovar vi att ge mer av det vi är bäst på. Vi är bäst på att vara nära, mänskliga och en motpol till stress, människor som statistik och en alltför opersonlig digitalisering. Vi är hos dig, ett handslag, ett löfte. Vi vill ge det som vi tror en trasig arbetsmarknad behöver. För dig som kandidat innebär det en aktör som backar dig oavsett var i karriären du är och vill vara. Vi vill vara tryggheten i en snabb värld. Vi stöttar, utmanar och frågar hur det går. Helt naturligt, tycker vi.