Hoppa till innehåll

Vi söker säljare!

Publiceringsdatum
06 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Behovet av duktiga säljare hos våra kunder inom flera branscher växer och vi söker dig som har erfarenhet av att jobba med försäljning!

Säljarrollen kan innebära både företagsförsäljning/B2B samt försäljning mot privatpersoner/B2C – beroende på din erfarenhet och vad just du motiveras av. Oavsett roll arbetar du mot tydliga lång- och kortsiktiga mål, har kundkontakt och ett starkt fokus på goda affärer och att driva dessa mot mål och budget. Du får möjligheten att utmanas och utvecklas varje dag – i en miljö som präglas av tempo ochglädje med siktet inställt på att både laget och jaget ska nå de uppsatta målen.

Innesälj - Som innesäljare använder du främst telefon och e-post i kontakten med kunderna. Du bearbetar både nya och gamla kunder, och stöttar i regel en eller flera utesäljare. Det kan handla om att ta emot och handlägga ordrar, behandla beställningar och svara på kundernas frågor om hela leveransflödet. Du har även ett ansvar att rekommendera produkter efter kundernas behov, så kallad merförsäljning. Därmed innebär ditt arbete att vara insatt i, och ha hög kunskapsnivå om, företagets produkter eller tjänster. Du arbetar med fullt ansvar för dina egna affärer, från den inledande kontakten till att förvalta och utveckla relationen med kunder du kontaktat sedan tidigare.

Utesälj - Som utesäljare åker du ut och träffar kunden på deras arbetsplats. Här ligger fokus på att lyssna in och sälja produkter och tjänster enligt kundens behov. I den här rollenär det viktigt att du är lyhörd och genom dialog kan komma fram till den lösning som är bäst för kunden. Det är med din sakkunskap i produkten du säljer en skräddarsydd ochlämplig lösning då personen som köper av dig sällan vet lika mycket om det du säljer.

Tekniskt säljare - En teknisk säljare representerar företaget och ger råd, offererar och säljer många olika produkter av teknisk karaktär. Ofta arbetar en teknisk säljare både med förvaltning och utveckling av befintliga kunder kombinerat med nykundsbearbetning. För att trivas i, och lyckas med, yrkesrollen som teknisk säljare behöver du hitta rätt balans mellan teknikkunnande och säljförmåga, det vill säga mellan teknisk förståelse och förmågan och motivationen i att göra affärer. Det är ofta ett självständigt arbete, även om du tillhör ett säljteam.

Key Account Manager- Som Account Manager / Key Account Manager tar du hand om företagets kunder och stärker företagets eller organisationens position för att de ska bli så konkurrenskraftiga och lönsamma som möjligt. Arbetsuppgifter kan i vissa fall likna dem som en traditionell säljare har, men det finns en väsentlig skillnad - en Key Account Manager inriktar sig mer på att möta kundens behov och sköter de stora kunderna med allt frånofferter, avtal, kundvård etc. KAM kan sägas vara kundens representant i den egna organisationen och har ofta en mer avancerad säljarroll. Huvuduppgiften är att säkerställa en god affärsrelation med kunder med omsättnings- och resultatansvar både på kort- och lång sikt. I rollen som KAM ingår det ofta att koppla samman rätt person inom den egna organisationen med de rätta personerna inom kundernas företag.

Om dig

Oavsett roll är dina personliga egenskaper viktigast för att du ska lyckas och trivas att jobba med försäljning. Du som söker drivs du av kontakten med andra människor, tycker att det är kul att bygga nätverk och vill att relationer ska spela en central roll i ditt arbete. Du är social, utåtriktad och har en förmåga att hantera alla de olika människor och företag som du träffar samt vågar kasta dig ut och ta kontakt på ett sätt som mottages bra av kundkretsen i din bransch. Du har ett strukturerat arbetssätt som ger dig en bra översikt över ditt arbete, har en god administrativ förmåga och är tekniskt kompentent när det kommer till digitala arbetsmetoder och system.

Försäljningen är hos många kunder delvis förlagda till digitala plattformar och du behöver visa dina sociala förmågor via länk och telefon, och eventuellt ha säljspitchar på distans. Du gillar att skapa, utveckla och bibehåller relationer och förtroenden, externt och internt samt har lätt för att samarbeta. Att kunna förmedla din kunds behov till marknadsteamet är hörnstenen för att ni tillsammans ska få en återkommande kund!

Detta är en spontanansökan till oss på Boss Business Partner och inte kopplat till ett specifikt företag.

Skicka in din ansökanoch berätta mer om dig själv och varför just nu passar bra inom försäljning!

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
04 augusti 2024 (51 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se