Hoppa till innehåll
VänerEnergi AB logotyp

VänerEnergi söker redovisningsekonom

Publiceringsdatum
25 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi söker just nu en redovisningsekonom till VänerEnergi!

Lockas du av att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom ekonomi hos en omtyckt arbetsgivare? Vi söker nu en strukturerad och serviceinriktad redovisningsekonom till VänerEnergi i Mariestad. Här erbjuds du en omväxlande och stimulerande vardag hos det lokala energibolaget som står inför en spännande resa sett till Mariestads fortsatta tillväxt!

Läs mer på www.vanerenergi.se

Dina arbetsuppgifter
I din roll som redovisningsekonom är du en del av verksamhetens ekonomiavdelning, som består av fem medarbetare. Avdelningen ansvarar för ekonomifunktionen och personaladministrationen för bolagskoncernen VänerEnergi samt Katrinefors Kraftvärme AB. Teamet hanterar även flera administrativa uppgifter inom samtliga bolag. Ditt arbete omfattar månadsbokslut, tertialbokslut, årsbokslut och årsredovisningar, tillsammans med löpande arbete inom bokföring, uppföljningar och avstämningar. Dessutom kommer du att vara involverad i budgetarbete, ekonomiska analyser, likviditetsplanering och andra ekonomirelaterade uppgifter.

Tjänsten är på heltid, dagtid med start enligt överenskommelse.

Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att en utbildningsbakgrund inom ekonomi motsvarande gymnasienivå eller högre är en förutsättning. Du har några års erfarenhet av ovan nämnda uppgifter och känner dig trygg i att arbeta med bokslut och årsredovisningar, parallellt med goda kunskaper inom redovisning och momshantering. Vi ser det som meriterande om du har arbetat med löner och/eller har tidigare erfarenhet av energibranschen, dock är inget av detta ett krav för tjänsten. Du behärskar svenska obehindrat samt har grundläggande kunskaper i engelska, kombinerat med goda kunskaper inom Officepaketet där du framförallt arbetat med Excel.

För den här tjänsten värdesätter vi lokal förankring.

Vi söker efter dig som är strukturerad, noggrann och som trivs med att arbeta både självständigt och i nära samarbete med kollegor för att uppnå gemensamma mål. Du är prestigelös och har en serviceinriktad inställning. Dessutom har du förmågan att vara effektiv och stresstålig, även när du har flera arbetsuppgifter samtidigt. Du trivs i en yrkesroll där du kan kombinera varierande arbetsuppgifter inom ekonomi med möjligheten att utvecklas och bidra med idéer som leder till förbättringar för hela verksamheten.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar vi med Professionals Nord. Vid frågor eller mer information vänligen kontakta Staffan Arkelöv på staffan.arkelov@pn.se eller 070-377 77 12.

Vi tillämpar ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, därför är du varmt välkommen med din ansökan redan idag! Då vi inte tar emot ansökan via mail hänvisar vi dig till att söka via annonsen.

Om VänerEnergi
VänerEnergi AB ägs av Mariestad och Töreboda kommuner. I koncernen ingår moderbolaget VänerEnergi AB och de helägda dotterbolagen VänerEnergi Tjänster AB, VänerEnergi Service AB och VänerEl AB. Vi bedriver verksamhet inom elnät, stadsnät, fjärrvärme och telefoni. I VänerEl AB erbjuder vi elhandel.

Genom att utföra vårt uppdrag med högsta kvalité och servicenivå är VänerEnergi AB:s vision att öka våra kunders konkurrenskraft och livskvalité, samt skapa ett värde både vad gäller ekonomiskt resultat och vårt bidrag till utvecklingen av ägarkommunerna.

Vi är idag 49 stolta medarbetare fördelade på flera olika yrkeskategorier som alla innebär olika utmaningar och möjligheter till att bidra och växa som individ. Stor vikt läggs vid våra medarbetares trivsel och välmående, bland annat genom aktiv friskvård. Att vi är ett företag som är mycket omtyckt av både medarbetare och kunder syns inte minst i våra regelbundna kund- och medarbetarundersökningar.

Läs mer på www.vanerenergi.se
VänerEnergi AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren