Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Vikarierande programarkitekt till stadsbyggnadskontoret

Sista ansökningsdag
10 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Publiceringsdatum
13 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Malmö växer. Sällan har stadsutveckling varit mer spännande än i Malmö, just här och nu. 

Utifrån ledorden jämlikhet, arkitektonisk kvalitet och hållbart klimat arbetar stadsbyggnadskontoret för att Malmö ska bli en omhändertagande stad och en stad som berör såväl vår omedelbara samtid som framtida generationer. Stadsutveckling och arkitektur är nyckeln till många av de samhällsutmaningar vi står inför. Vi arbetar för alla Malmöbors rätt till kvalitativ livsmiljö och för platsspecifik arkitektur med en tidshorisont långt in i framtiden. För att lyckas med det uppdraget behövs ett modigt och progressivt förhållningssätt till arkitektur och stadsutveckling.

Nu söker vi dig som kan hjälpa oss med att åstadkomma detta.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Vi söker en vikarierande programarkitekt till vår avdelning för stadsplanering och hållbarhet. Ditt uppdrag som programarkitekt är att bidra till att stadsbyggnadskontoret fortsatt ligger i framkant vad gäller stadsbyggnad och gestaltad livsmiljö, såväl i möten med externa parter som i vårt interna arbete. I rollen som vikarierande programarkitekt kommer du att leda ett av Stadsbyggnadskontorets spjutspetsprojekt: en fördjupning av Malmös arkitekturpolicy Arkitekturstaden Malmö för att konkretisera hur stadsplanering och byggprojekt tar tillvara och stärker det unika med Malmö och stadens olika delar. I din tjänst ingår även att bidra med expertråd i komplexa och betydelsefulla planprojekt.

Du ingår i ett team tillsammans med stadsarkitekt och stadsbyggnadskontorets två andra programarkitekter. Stadsarkitektteamet driver frågor om kvalitet i den byggda miljön på stadsbyggnadskontoret och inom Malmö stad

Du är en av två programarkitekter på avdelningen för stadsplanering och hållbarhet. Tillsammans utvecklar ni stadsbyggnadsidéer i samspel med avdelningens olika team och processer. Ni arbetar nära avdelningsledningen, inspirerar och utvecklar metoder för hur vi arbetar med stadsplanering i framkant.

Programarkitekten har en viktig roll att spela för såväl avdelningen som för hela stadsbyggnadskontoret, med ett uppdrag som innefattar kontors- och förvaltningsövergripande samt avdelningsspecifika frågor. Du kommer ha ett specifikt uppdrag att planera, samordna och leda projektet med konkretisering av Arkitekturstaden Malmö. Arbetet innefattar dialog med stadsbyggnadsnämnden, styrgruppen och övriga intressenter, samt att utveckla leveransens innehåll och form. Projektledaren rapporterar till och har stöd av stadsarkitekten som är ansvarig för uppdraget.

Kvalifikationer

Tjänsten som programarkitekt innebär stora kontaktytor, vilket kräver att du har god samarbetsförmåga samt ett naturligt intresse i att bygga goda relationer och skapa nätverk. Eftersom du och dina kollegor har i uppdrag att arbeta med frågor som rör arkitektur och stadsplanering behöver du ha förmågan att skifta mellan ett strategiskt och operativt perspektiv, vara flexibel och bekväm med att arbeta i olika skalor och genom hela stadsbyggnadsprocessen.

Vi ser att du är processorienterad, gärna med erfarenhet av att driva större uppdrag och utredningar. Du är van att arbeta i projektform, där du har ett strukturerat arbetssätt som hjälper dig att uppvisa goda resultat med hög kvalitet. Du är öppen för förslag och idéer och har en lösningsorienterad inställning gentemot nya förutsättningar eller förändringar som kan uppkomma längs vägen. Vi ser även att du har god kommunikationsförmåga och använder dig av kommunikation som verktyg för påverkan och inflytande samt är en omvärldsspanare.

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du har:

  • en arkitektexamen, master 300 hp, (arkitekt, landskapsarkitekt, planeringsarkitekt) eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren anser likvärdig
  • erfarenhet av stadsplanering i tidiga skeden
  • erfarenhet av projekt- och processledning
  • erfarenhet av miljö- och arkitektoniskt hållbart byggande
  • haft gestaltande uppdrag

Det är meriterande om du också har:

  • erfarenhet av detaljplanering
  • erfarenhet av att ha arbetat med PBL
  • kunskap i Office 365, Adobe Illustrator, Adobe Photoshop och Adobe Indesign
  • god förmåga att kommunicera på svenska
Om arbetsplatsen

Avdelningen för stadsplanering och hållbarhet arbetar med en bredd av stadsbyggnadsfrågor. Översiktsplanering och detaljplanering är viktiga verktyg men på avdelningen arbetar vi också aktivt med en bredd av strategiska utvecklingsuppdrag och – processer samt medborgarinvolvering. Vårt arbete genomförs förvaltningsövergripande i behovsdrivna projekt och vi bygger och vårdar relationer med omvärlden i stadsplaneringsprocessen, i utvecklingsprojekt och i samverkan med Malmöbor, idéburen sektor, näringsliv och akademi.

Stadsbyggnadskontoret är en myndighet för plan-, bygg- och lantmäterifrågor. Förvaltningen arbetar med översiktlig planering, detaljplanering, fastighetsbildning, bygglov, mätning och kartläggning. Stadsbyggnadskontoret arbetar för Malmöborna, byggmarknadens olika aktörer och övriga verksamma i Malmö. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat t.om. oktober 2025
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Omgående enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.
 
Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Det innebär att vi inte behandlar din jobbansökan konfidentiellt. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.
Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 oktober 2024 (23 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren