Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Vi söker dig med paralegalutbildning som vill jobba med juridiska ärenden

Sista ansökningsdag
27 september 2024 (10 dagar kvar)
Publiceringsdatum
16 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

I tjänsten bereder och handlägger du självständigt ärenden av enklare juridiska karaktär och sköter viss administration kring ärendehantering.

Du blir en del av stadens mottagningsfunktion för visselblåsarärenden. Du registrerar inkomna ärenden, handlägger och skriver förslag till beslut. Du har regelbunden kontakt med kontaktpersoner och externa aktörer samt organiserar, förbereder och deltar i möten.

I ditt arbete kommer du att hantera inkomna begäranden om allmän handling, ge rådgivning till andra verksamheter i dessa ärenden och genomföra enklare rättsutredningar.

I rollen ingår att administrera de nätverksträffar som juristerna har och de utbildningar som stadsjuristerna håller. Du kommer även på uppdrag av stadsjuristerna att sammanställa relevant information för rättsutredningar och juridisk omvärldsbevakning.

Arbetet inkluderar att stödja vissa ideella föreningar med juridisk administration och rådgivning om stiftelser.

Om du behöver stöd i dina bedömningar tar du hjälp av våra stadsjurister.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • yrkeshögskoleexamen (400YH) som paralegal
  • minst ett års arbetslivserfarenhet av administrativa arbetsuppgifter
  • arbetslivserfarenhet i en liknande roll inom juridik
  • god kunskap och förmåga att uttrycka dig på svenska, i såväl tal som skrift
  • goda kunskaper i Microsoft Office, främst Word, eller likvärdigt.

Det är meriterande om du har:

  • arbetat i ett ärendehanteringssystem, till exempel Platina.
Om arbetsplatsen

Juridiska enheten är en del av avdelningen intern ledning och stöd som även innehåller enheterna ekonomi och utveckling, HR och kommunikation samt kansli. Juridiska enhetens roll är att leverera kvalificerad juridisk rådgivning till kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, nämnder, förvaltningar, kommunala bolag och stiftelser. Enheten ska främja rättssäkerheten i den kommunala verksamheten och förebygga juridiska tvister. Vid enheten arbetar sex jurister, en dataskyddsspecialist samt kommunens dataskyddsombud.

Stadskontoret riktar, utmanar och förstärker utvecklingskraften i organisationen, i staden och i regionen. Vi är kommunstyrelsens förvaltning och arbetar med ett helhetsperspektiv nära stadens ledning.  Stadskontoret består av sju olika avdelningar och har sammanlagt ca 300 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med en hög specialistkompetens.   

Vi arbetar med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö och våra värderingar bygger på människors lika värde. Vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid och hos oss får du en dynamisk arbetsplats och möjlighet att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.  

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 september 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren