Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Redovisningsekonom till Fastighets- och gatukontoret i Malmö stad

Sista ansökningsdag
29 september 2024 (12 dagar kvar)
Publiceringsdatum
13 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Ekonomiavdelningen samordnar och stödjer förvaltningen inom budget, redovisning, upphandling, projektportföljen, fastighetsdeklarationer och lokalfrågor. I avdelningen ingår affärs-, redovisnings- och budgetenheterna. Här kommer du få 50 kollegor som tillsammans har en bred kompetens och ett stort engagemang.

Vi söker nu en redovisningsekonom till redovisningsenheten. Som ekonom hos oss kommer du att arbeta främst med fastighetsdeklarationer och löpande redovisning men även planering och uppföljning. Du kommer även att få arbeta med analys- och utredningsarbete kopplat till olika frågor, exempelvis att förvaltningens användning av konto och leverantörer sker på rätt sätt.

I tjänsten ingår löpande redovisning, månads- och årsbokslut samt konto- och motpartsavstämningar. Samarbete sker också över avdelnings- och enhetsgränser kring bland annat gemensamma utvecklingsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen om minst 180hp inom ekonomi. Du bör ha flera års erfarenhet som ekonom där du arbetat med redovisning, avstämningar och bokslut. Det är stark meriterande om du även har arbetat med fastighetsdeklarationer. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i Officepaketet men framför allt Excel. Har du erfarenhet av Ekot/Raindance är detta meriterande och likaså är erfarenhet av Qlikview/QlikSense.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara strukturerad, noggrann, tänka nytt, ta ansvar och ha lätt för att se helheten. Du är driven och vill vara delaktig i utveckling av processer och arbetssätt, men motiveras även när arbetet stundtals innefattar enformiga arbetsuppgifter. Tjänsten har många interna kontaktytor och innebär olika former av samarbeten och dialoger av olika slag. Goda kunskaper i svenska i tal och skrift krävs.

Vad erbjuder vi dig?

Vi erbjuder ett spännande och varierat jobb inom en mångfacetterad verksamhet med komplexa och intressanta redovisningsfrågor både inom drifts- och investeringsverksamheterna. Här kommer du att arbeta tillsammans med kunniga och engagerade kollegor med olika kompetenser. Du får frihet att planera, organisera och styra ditt arbete tillsammans med dina kollegor inom enheten. Fastighets- och gatukontoret erbjuder ett öppet och prestigelöst arbetsklimat där vi värdesätter och förstår vikten av att kommunikation är en integrerad del av verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

På uppdrag av tekniska nämnden äger, utvecklar och förvaltar fastighets- och gatukontoret stadens mark. Genom en effektiv och modern organisation möjliggör vi ett gott stadsliv för Malmöborna och stadens näringsliv. Vi bygger en stad. Våra värderingar bygger på människors lika värde och vi tycker att det är viktigt med en balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du en spännande och dynamisk arbetsplats med trygghet genom kollektivavtal samt förmåner som friskvårdbidrag, flexibel arbetstid, möjlighet till semesterväxling m.m.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 september 2024 (12 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren