Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Samordnare till Enebacken

Sista ansökningsdag
22 september 2024 (10 dagar kvar)
Publiceringsdatum
05 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Enebackens institution för barn och familjer växer och utvecklas, och vi söker nu två kompetenta samordnare för att stärka vårt team ytterligare inom behandlingsområdet. Är du engagerad och erfaren inom socialt arbete med familjer? Vill du bidra till en meningsfull förändring i barns och föräldrars liv? Då kan detta vara tjänsten för dig!

Arbetsuppgifter

Som samordnare på Enebacken är ditt huvudsakliga uppdrag att säkerställa arbetet med behandling, utredning, uppdragsbeskrivningar och uppföljning av insatser. Du kommer att stödja och vägleda behandlare och utredare i deras arbete, samt säkerställa att arbetsgrupperna arbetar enhetligt och i linje med verksamhetens mål.

Dina arbetsuppgifter inkluderar:

  • Samordning av arbetssätt och stöd i det dagliga arbetet
  • Säkerställande av god kvalitet, köplanering och dagligt ärendestöd
  • Initiering, ledning och samordning av gemensamma aktiviteter och akuta förfrågningar
  • Hålla dig uppdaterad om aktuell lagstiftning och forskning, samt förmedla viktiga förändringar till medarbetare och sektionschefer
  • Göra kvalificerade bedömningar och delta i beslut i samråd med sektionschef
  • Delta vid verksamhetsövergripande sammanhang och introducera nyanställda socionomer
Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Socionomexamen
  • Flerårig erfarenhet av socialt arbete med familjer

Meriterande kvalifikationer:

  • Erfarenhet från socialtjänstens individ- och familjeomsorg eller behandlingsarbete på institution
  • Erfarenhet av att driva kvalitetsarbete
  • Erfarenhet av samarbete med interna och externa partners
  • Erfarenhet/kunskap om att handleda/coacha och leda grupper som arbetar med komplexa ärenden
  • Kunskap om IAS (Intervju av anknytningsstil), Signs of Safety, anknytningsteori och lösningsfokuserat arbetssätt
  • Nätverksutbildning

Vi söker dig som är utvecklings- och lösningsinriktad med stor flexibilitet för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du har ett stort engagemang för målgruppen och verksamheten samt ett strategiskt helhetstänk där du väger in både verksamhet och förvaltning. Vi ser att du är initiativrik och har god förmåga att självständigt driva ditt arbete samt hålla den struktur och administration som krävs. Du samarbetar respektfullt och professionellt med interna och externa kollegor och aktörer. Du använder tydlig kommunikation, har ett gott bemötande och är lyhörd med god förmåga att lyssna in familjernas, verksamhetens och uppdragsgivares behov.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Enebacken är en barn- och familjeinstitution som tar emot familjer med barn 0-12 år för planerad utredning, behandling eller akuta placeringar. Vårt team består av socionomer, socialpedagoger, lokalvårdare, vaktmästare, assistent, samverkanskoordinator och psykolog. Vi arbetar på uppdrag av och i nära samverkan med socialtjänsten.

På Enebacken arbetar idag tre sektionschefer, två samordnare, 24 behandlare och 27 utredare. Till hösten utökar vi verksamheten med ytterligare en sektionschef, två samordnartjänster samt ett mobilt behandlingsteam med sex medarbetare.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Intervjuer kommer att hållas vecka 39 och 40.

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
22 september 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren