Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

HR-specialist, processutveckling inom rekrytering

Sista ansökningsdag
23 september 2024 (11 dagar kvar)
Publiceringsdatum
10 september 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Välkommen att söka ett kreativt och utmanande uppdrag med ansvar för en av de mest centrala frågorna i Malmö stad! Vi söker en HR-specialist inom rekrytering med uppdrag att hålla samman stadens samlade arbete med rekryteringsfrågor och arbetsgivarvarumärket.

Rollen är en rekryteringsspecialist men inte en rekryterare. Uppdraget består i att ansvara för kvalitet och utveckling av Malmö stads gemensamma rekryteringsprocess samt arbetet med arbetsgivarvarumärket, med utgångspunkt utifrån förvaltningars behov, omvärldens krav och möjligheter samt effektivitets- och kvalitetshänsyn.

Du kommer att driva och samordna stadens processgrupp för rekrytering, bestående av rekryterande HR-kollegor i stadens olika förvaltningar samt projektleda och delta i pågående uppdrag inom rekryteringsområdet. Uppdraget innebär även ett ansvar för att omvärldsbevaka, starta upp och driva nya projekt efter behov. Även strategiskt omställningsarbete kan bli aktuellt, liksom på sikt fler frågor inom kompetensförsörjningsområdet.

Som processansvarig för rekrytering är du användaransvarig för aktuella IT-system på området samt avtalsansvarig gällande rekryteringsannonser. I uppdraget ingår även löpande handledning i rekryteringsfrågor från främst HR och kandidater.

Som strategiskt ansvarig för arbetsgivarvarumärket är du huvudredaktör för Malmö stads jobbkonton i social medier, huvudredaktör för malmo.se/jobb, och strategiskt ansvarig för studentmedarbetarprogram och liknande satsningar.

I nära samarbete med kollegorna på avdelningen driver du utveckling utifrån ett helhetsperspektiv på långsiktig och hållbar kompetensförsörjning för Malmö stad.  

Kvalifikationer

För att vara aktuell för denna tjänst behöver du ha arbetat minst fem år brett inom HR-området inklusive operativt med rekrytering. Du har erfarenhet av att arbeta med utveckling av rekryteringsprocesser utifrån olika behov såsom chefs-, medarbetar- och specialistrekrytering, mängdrekrytering med mera. Du har gedigen kunskap om och förståelse för rekrytering som en del av ett bredare kompetensförsörjningsarbete inom hela anställningslivscykeln. Du behöver också ha erfarenhet av projektledning, processledning och att leda arbetsgrupper.

I grunden har du högskoleutbildning inom HR eller annan inriktning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms som relevant. God svenska i tal och skrift krävs.

För att trivas och lyckas i rollen har du god ledarskapsförmåga och ett uthålligt och strukturerat självledarskap där du tar ansvar för att driva dina processer vidare tills projekt är avslutade eller resultat uppnådda. Uppdraget är många gånger komplext och du har god förmåga att navigera i olika perspektiv och behov för att kunna hitta bra lösningar och driva arbetet framåt.

Om arbetsplatsen

HR-avdelningen på stadskontoret ansvarar för arbetet med policy-, strategi- och utvecklingsfrågor, uppföljning och utvärdering inom HR- och arbetsgivarområdet för Malmö stad som helhet. Vi ansvarar för systemstöd inom HR, bereder ärenden till Kommunstyrelsen och dess arbetsgivarutskott samt ansvarar för kommuncentral samverkan. I samarbete med förvaltningarna driver vi utveckling inom stadens gemensamma arbetssätt och politiskt beslutade HR-processer.

Stadskontoret riktar, utmanar och förstärker utvecklingskraften i organisationen, i staden och i regionen. Vi är kommunstyrelsens förvaltning och arbetar med ett helhetsperspektiv nära stadens ledning. Stadskontoret består av sju olika avdelningar och har sammanlagt cirka 300 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med hög specialistkompetens.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
23 september 2024 (11 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren