Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Student inom biblioteksvetenskap, pedagogik, sociologi eller socialt arbete

Sista ansökningsdag
13 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Lindängenbiblioteket söker en studentmedarbetare för ett uppdrag som utifrån läsfrämjande insatser arbetar med att göra en omvärldsanalys och kartläggning av ungas perspektiv och livsvillkor i södra Malmö. Arbetet ska leda till utveckling av läsfrämjande metoder för unga i socioekonomiskt utsatta områden i Malmö. Uppdraget pågår under fyra månader och syftar till att, utifrån delaktighet med målgruppen och aktuell forskning och rapporter, identifiera och föreslå effektiva läsfrämjande insatser.

Studenten ska identifiera aktuell forskning kring läsvanor och läsmotivation bland unga i socioekonomiskt utsatta områden och sammanställa metoder och goda exempel utifrån ett globalt perspektiv på platser med liknande förutsättningar som Malmös. Särskild vikt läggs vid att förstå lokala kontexten så som socioekonomiska faktorer och kulturell mångfald och hur det påverkar läsvanor.

Genom intervjuer och observationer ska studenten kartlägga vilka faktorer som påverkar ungas läsning i de aktuella områdena. Studenten ska samarbeta med bibliotekets personal för att förstå bibliotekets roll i lokalsamhället. Studenten förväntas bidra med innovativa idéer och lösningar för att öka läsintresset och tillgängligheten till läsresurser för unga.

Som studentmedarbetare i Malmö stad får du möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Vi erbjuder dig relevant och kvalificerad arbetslivserfarenhet, värdefulla kontakter samt lön. Arbetstiden kan motsvara ungefär 10-15 timmar i veckan. 

Kvalifikationer

Studentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som har läst minst 60 högskolepoäng och fortfarande studerar under hela uppdragsperioden.

Vi söker dig som studerar till exempel biblioteksvetenskap, pedagogik, sociologi, socialt arbete eller annan för uppdraget relevant utbildning. Du bör ha erfarenhet av forskningsmetoder, både kvalitativa och kvantitativa, och vara van att arbeta självständigt samt i grupp. Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift är ett krav. Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar samt kunskaper i fler språk är meriterande.

Som person är du initiativtagande, strukturerad, noggrann och trivs med att arbeta såväl självständigt som tillsammans med kollegor. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om arbetsplatsen

Lindängenbiblioteket tillhör kulturförvaltningen och avdelningen Biblioteken i Malmö. Med fantasi och kunskap erbjuder Biblioteken i Malmö möjligheter som utjämnar skillnader inom vitt skilda områden så som läsning, berättande, demokratiskt deltagande, kulturengagemang och digital kompetens. Biblioteken i Malmö har drygt 180 medarbetare och cirka 4000 besökare om dagen. Vi är en del i det starka kulturutbudet i staden och är med och driver utvecklingen av den moderna folkbildningen i Sverige. Vi vill ge varje generation Malmöbor förutsättningarna att vara medskapande i framtidens biblioteksverksamhet. Arbetssätten fokuserar mer och mer på̊ brukarmedverkan vilket ställer höga krav på flexibilitet, samarbete och lyhördhet hos oss som arbetar här.

Lindängenbiblioteket tillhör enhet öster i avdelningen Biblioteken i Malmö. Här arbetar en sektionschef och 10 bibliotekarier/biblioteksassistenter. Biblioteket arbetar för att vara ett nav i lokalsamhället där alla ska känna sig välkomna. En plats dit man vänder sig för att få hjälp med stort som smått och där besökaren kan ta del av kultur, men också finna inspiration och stöd för eget kulturellt skapande. Vi arbetar aktivt med att få nya grupper av människor att hitta till biblioteket.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad 
Omfattning: Timavlönad. Uppdraget omfattar ca 120 timmar under 15 veckor. 
Arbetstid: Som studentmedarbetare arbetar du ca 10 -15 timmar i veckan dagtid. Arbetstiden är till stor del flexibel. Du kommer överens med din handledare om arbetstider som går att kombinera med dina studier. 
Antal tjänster: 1
Tillträde: 9:e oktober eller enligt överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
13 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren