Student inom beteendevetenskap eller etnologi
Vi söker en studentmedarbetare som ska hjälpa oss att utföra flera uppdrag inom ramen för utvecklingen och etableringen av det som går under arbetsnamnet Malmö Startup District – en miljö och ett ekosystem för företag, forskare, offentliga organisationer med flera, som arbetar med innovation, kreativitet och hållbar omställning. Ambitionen med satsningen är att uppnå samhällsutveckling, där ledstjärnan och drivkraften utgörs av viljan att uppnå fair growth and multi-perspective transformation, med förväntan om positiva effekter i form av bland annat ökat företagande, talangattraktion och utveckling. Mer information om satsningen hittar du på malmo.se.
Första delen i uppdraget handlar om att kartlägga vilka aktörer, till exempel företag, organisationer och lärosäten, som finns inom ett givet geografiskt område. Denna kartläggning ska sedan ligga till grund för en intressentanalys där olika typer av aktörer kategoriseras på ett strukturerat sätt med en genomtänkt logik som samklingar med huvuduppdraget. I grova drag finns förslag på hur arbetet kan genomföras och hur slutprodukten kan se ut, men vi är öppna för ytterligare uppslag och ser gärna att du kommer med idéer på hur informationsinsamlingen kan genomföras och hur slutresultatet utformas och presenteras. Kartläggningen används sedan som verktyg för den andra delen i uppdraget, där tyngdpunkten ligger.
Andra delen i uppdraget handlar om att utveckla idéer och koncept för att bjuda in dessa aktörer och på olika sätt ge dem möjlighet att engagera sig och ta del i utvecklingen av den kreativa, innovativa kunskapsnod som kommer att utvecklas på platsen. Det kan exempelvis handla om att skapa event, workshops, föreläsningar eller andra kreativa sätt att samla personer som delar samma drivkraft. Målet på längre sikt är att utveckla ett starkt community, både på den fysiska platsen och i ett bredare perspektiv kopplat till distriktets drivkraft, för att i sin förlängning skapa ett så kallat Third Place som även det bygger på distriktets drivkraft. Vi vill att du kommer med idéer om hur vi uppnår målet och lägger grunden för att detta blir framgångsrikt. Viktigt är att målgruppen för satsningen utgörs av en gemensam drivkraft som inkluderar både vilja och förmåga, till skillnad från traditionell målgrupp i form av exempelvis ålder, bransch eller liknande.
Som studentmedarbetare i Malmö stad får du möjlighet att parallellt med studierna praktisera dina akademiska kunskaper med uppdrag inom våra verksamheter. Vi erbjuder dig relevant och kvalificerad arbetslivserfarenhet, värdefulla kontakter samt lön. Arbetstiden kan motsvara ungefär 10–15 timmar i veckan.
KvalifikationerStudentmedarbetarprogrammet vänder sig till dig som har läst minst 60 högskolepoäng och fortfarande studerar under hela uppdragsperioden.
Vi ser gärna att du har ett intresse för att samla personer med gemensam drivkraft, att bygga communites samt att du har ett intresse att förstå hur framgångsrika sådana skapas eftersom detta arbete kommer att generera mycket information, kunskap och kontakter inom dessa områden. Vi ser det som en fördel om du har erfarenhet från att arbeta i sociala kontexter, såväl professionellt som på din fritid.
Du studerar till exempel etnologi eller beteendevetenskap såsom sociologi, socialpsykologi, socialantropologi eller annan för uppdraget relevant studieinriktning.
Du har goda kunskaper i engelska och talar och skriver språket obehindrat. Du har även grundläggande kunskap i svenska och läser språket obehindrat.
Som person är du kreativ och kommer med egna initiativ och idéer. Du bygger upp välfungerande samarbetsrelationer, samt arbetar strukturerat och kvalitetsmedvetet.
Om arbetsplatsenAvdelningen omvärld och näringsliv har drygt 50 medarbetare och arbetar med att stärka Malmö som hållbar tillväxtmotor. Vår avdelning leder arbetet med hållbart samhällsbyggande och näringslivets expansion i Malmö. Vi tar till vara stadens intressen på olika arenor i omvärlden samt leder och stödjer påverkansarbetet. Vi arbetar för att stärka stadens attraktivitet och tillväxt för boende, besökare och näringsliv.
Stadskontoret riktar, utmanar och förstärker utvecklingskraften i organisationen, i staden och i regionen. Vi är kommunstyrelsens förvaltning och arbetar med ett helhetsperspektiv nära stadens ledning. Stadskontoret består av sju olika avdelningar och har sammanlagt ca 300 personer anställda. Våra avdelningar arbetar inom ett brett spektrum av områden och förvaltningen har många medarbetare med en hög specialistkompetens.
Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.
Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb
Anställningsform: Tidsbegränsad
Omfattning: Timavlönad. Uppdraget omfattar ca ca 120 timmar från oktober till januari
Arbetstid: Som studentmedarbetare arbetar du ca 10 -15 timmar i veckan dagtid. Arbetstiden är till stor del flexibel. Du kommer överens med din handledare om arbetstider som går att kombinera med dina studier.
Antal tjänster: 1
Tillträde: Oktober 2024 eller enligt överenskommelse
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete.
Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.