Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Skolbibliotekarie till Rörsjöskolan

Sista ansökningsdag
10 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Rörsjöskolan har som ambition att skapa ett skolbibliotek i världsklass! Nu finns möjligheten för dig att vara med att arbeta för detta. Hos oss kommer du att arbeta för att varje elev utvecklar läslust och god läsförmåga. Som skolbibliotekarie kompletterar du lärarnas ämneskunskaper och ämnesdidaktiska kompetens genom att använda din kunskap om läsning, språkutveckling, informationssökning och källkritik både i biblioteket och ute i klassrum och på fritidshem. I ditt arbete bidrar du till ökad måluppfyllelse för våra elever. I ditt uppdrag som skolbibliotekarie ska du stärka elevernas språkliga förmåga och digitala kompetens, leda och delta i läsfrämjande projekt, stärka elevernas digitala och traditionella läsförståelse och undervisa i informationssökning och källkritik.

Du ska också kunna organisera kulturella aktiviteter, vara delaktig i skolans värdegrundsarbete och handleda och fortbilda övrig personal på skolan. I uppdraget ingår också inköp av litteratur, gallring och klassificeringsarbete. I din roll som skolbibliotekarie är du en viktig resurs i skolans systematiska kvalitetsarbete. På Rörsjöskolan fokuserar vi från augusti 2024 på språkutveckling brett över hela skolan och ett extra fokus på läsning så ditt bidrag inom detta område kommer att vara av yttersta vikt. Du behöver vara en viktigt bidragare i detta åtagande.

På Rörsjöskolan arbetar vi för våra elevers bästa skola.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen som bibliotekarie (180 hp) alternativt kandidatexamen (180 hp) varav 90 hp i huvudämnet biblioteks- och informationsvetenskap. Du har god digital kompetens och mediakunnighet. Du är insatt i skolans styrdokument, har kunskaper om pedagogik och lärande och kan arbeta med kompensatoriska hjälpmedel.

Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av arbete som skolbibliotekarie eller bibliotekarie med inriktning mot barn och unga. För att trivas i uppdraget behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att bygga goda relationer både med elever och kollegor, vara flexibel och kommunikativ men också kunna arbeta självständigt på egen hand. Du kan planera, genomföra och följa upp ditt arbete både enskilt och tillsammans med elever och kollegor.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Rörsjöskolan är en F-6 grundskola i centrala Malmö med ca 700 elever. Inför läsåret 21/22 fick skolan en ny ledningsgrupp och skolan organiserades om på många sätt. Nu har vi landat in den nya organisationen. Tillsammans bygger vi en skola med god arbetsmiljö för både elever och medarbetare. Varje anställd har ett viktigt uppdrag för varje elevs bästa skola. Från augusti 2024 arbetar vi med tre åtaganden Värdegrund, Matematikutveckling och Språkutveckling. Det är tillsammans vi gör det! Nu har du möjligheten att bli en del av Rörsjöskolan. Vi ser fram emot din ansökan

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast/Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren