Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef i socialtjänsten, förebyggande och tidigt stöd till familjer

Publiceringsdatum
22 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Den nya socialtjänstlagen öppnar möjligheter att skapa en socialtjänst som kan bidra till att mer aktivt stötta och skydda barn och unga. Vi söker nu dig som vill vara med och forma och påverka framtidens socialtjänst. Ta chansen att bidra till denna förändring.

Arbetsuppgifter

Som en av sektionscheferna inom Enheten förebyggande och tidigt stöd arbetar du med inriktning mot familjer med små barn 0-6 år. Dina 17 medarbetare är alla föräldrarådgivare med placering på en av Malmö stads sju familjecentraler. Familjecentraler är en samlokalisering av förutom socialtjänstens föräldrarådgivare, barnmorskemottagning, barnhälsovård samt Öppna förskola.

Ditt uppdrag är att i samverkan bidra till Malmö stads och Region Skånes satsning på förebyggande och samordnat tidigt stöd till barnfamiljer. I uppdraget ingår att ansvara för frågor som rör personal, budget, arbetsmiljö samt bidra till en fortsatt utveckling av familjecentraler i Malmö.

Sektionen erbjuder föräldraskapsstöd både individuellt och i form av manualbaserade föräldrakurser. Du ingår i familjecentralernas styrgrupper och i övergripande uppdrag att starta nya familjecentraler. Under närmaste halvåret planeras två nya familjecentraler att öppnas.

Enheten har fem sektionschefer, med uppdrag att arbeta förebyggande och ge tidigt stöd tidigt stöd till barn och unga samt deras familjer, som tillsammans med enhetschefen utgör enhetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten ska du ha:

  • Socionomexamen samt minst tre års erfarenhet av socialt arbete.
  • Erfarenhet av arbete inom socialtjänsten.
  • Erfarenhet av arbetsledande och /eller samordnade uppdrag.
  • Svenska – förmåga att obehindrat kommunicera i tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

  • Tidigare chefserfarenhet med personal-, budget- och arbetsmiljöansvar.
  • Erfarenhet av samverkan med vårdorganisationer såsom Region Skåne.
  • Erfarenhet av familjecentralsarbete.
  • Språkkunskap i engelska.

Uppdraget ställer krav på såväl självständigt arbete som en väl utvecklad förmåga att skapa goda samarbeten. Du är driven samt har förmågan att omsätta organisationens mål till en riktning för arbetsgruppen. Du har helhetssyn och en god omvärldsbevakning gällande områden relevanta för uppdraget. Du bör även ha talang inom det strategiska området samt ha en väl utvecklad förmåga att hitta nya lösningar när du står inför utmaningar.

Om arbetsplatsen

Enheten förebyggande och tidigt stöd är en del av Arbetsmarknad- och socialförvaltningen Individ- och familj Avdelning Insats. Enhetens uppdrag är att erbjuda tidigt biståndslöst stöd till familjer, barn och unga samt att utveckla det förebyggande arbetet.  Arbetet sker i fem sektioner med en gemensam ledningsgrupp. Tillsammans tar vi oss an nya uppdrag utifrån malmöbornas behov men har också fokus på att förbättra våra pågående uppdrag. Alla sektionerna samverkar med interna och externa aktörer på deras olika arenor vilket ger oss god kunskap om malmöbornas behov av stöd men också möjligheter till fördjupad långsiktig samverkan. I vårt uppdrag ingår också hålla oss uppdaterad genom att följa samhällsutvecklingen och ha en aktiv omvärldsbevakning.

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: December 2024 eller enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Innan anställning erbjuds behöver du visa upp examensbevis från efterfrågad utbildning och id-handling: pass eller nationellt id-kort.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 september 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren