Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef till nybildad enhet

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Malmö växer! Och vi söker en driven och engagerad enhetschef till vår nya enhet. Enheten är en del av avdelningen Geodata & Digitalisering vid Stadsbyggnadskontoret och arbetar med att driva utvecklingen av den digitala samhällsbyggnadsprocessen samt förvaltar förvaltningens verksamhetssystem och it-utrustning.

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är både övergripande strategiskt och operativt, där du driver den digitala samhällsbyggnadsprocessen framåt genom att utveckla och implementera projekt. Du kommer att ha arbetsmiljö-, budget- och personalansvar för enheten samt ingå i avdelningens ledningsgrupp där du bidrar till den strategiska utvecklingen. Du ansvarar för stadsbyggnadskontorets IT-funktion, inklusive kontorets kontaktyta gentemot centrala IT, strategiska beslut om inköp av hård- och mjukvara, införande av systemförvaltarmodell och utveckling av den digitala arbetsmiljön. Du ska omsätta den digitala agendan i konkreta utvecklingsprojekt genom att bereda strategiska beslut och verksamhetsplanering för kontorets ledningsgrupp. Operativt leder du enhetens projekt, fördelar och prioriterar resurser samt säkerställer att projekt genomförs inom tidsramar och med rätt kvalitet. Samarbetet med förvaltningsledningen och andra enhetschefer är avgörande för att omsätta utvecklingsinsatser i praktiken.

Kvalifikationer

Är du en relationsbyggare som trivs med att skapa effektiva nätverk både inom och utanför organisationen? Kan du hantera konflikter med en konstruktiv och lösningsfokuserad inställning? Vi söker en kreativ och innovativ person som älskar att komma med nya idéer och lösningar, och som har en talang för att driva effektiva förändringsinitiativ. Du har ett starkt resultatfokus och strävar alltid efter att leverera hög kvalitet och produktivitet. Med din systematiska och pålitliga arbetsstil håller du dig uppdaterad om marknadstrender, identifierar nya affärsmöjligheter och visar en god finansiell medvetenhet. 

För att vara aktuell för tjänsten krävs att du:

  • Har en högskole-/universitetsutbildning motsvarande 180 hp inom relevant område eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Har erfarenhet av ledarskap.
  • Har erfarenhet av förändringsledning och/eller verksamhetsutveckling.
  • Har arbetslivserfarenhet av samhällsbyggnadsprocessen.
  • Talar och skriver obehindrat på svenska.

 Det är meriterande om du också har:

  • Erfarenhet inom geodata/GIS-området.
  • Erfarenhet inom IT-området.
  • Kunskaper i engelska. 
Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadskontoret är en dynamisk och kreativ arbetsplats, med lokaler mitt i Malmös centrum. Vi är drygt 200 medarbetare och 20 chefer, fördelat på fyra olika avdelningar.  

Hos oss får du alla förmåner av trygghet och flexibilitet man kan förvänta sig av en offentlig arbetsgivare, och några till. Den allra största förmånen, som vi ser det, är att tillsammans med professionella kollegor få göra skillnad på riktigt för Malmö och Malmöborna.

Information om tjänsten

Anställningsform: tillsvidare
Omfattning: heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: enligt ök

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (31 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren