Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Är du vår framtida Controller?

Publiceringsdatum
01 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Gillar du att aktivt arbeta med förbättringar och hitta nya lösningar? Vill du på bästa sätt hjälpa våra verksamheter att nå deras mål? Då kan du vara rätt person till tjänsten som controller hos oss! Funktionsstödsförvaltningen befinner sig i ett spännande omställningsarbete där vi försöker hitta nya vägar för att fördela rätt resurser till rätt behov.

Som controller har du en viktig roll i det arbetet. Du har också en samordnande funktion inom ditt organisatoriska ansvarsområde och agerar bollplank till ansvarig avdelningschef. Du förväntas ta en ledande roll i arbetet kopplat till ekonomiområdet och arbetar i nära samarbete med ansvariga chefer och dina kollegor i ekonomiteamet.

Förekommande arbetsuppgifter är budgetering, prognos, bokslut, uppföljning och analys, rapportering, ekonomiska kalkyler, verksamhetsutveckling och ta fram beslutsunderlag till ledningen. 

Genom ett konsultativt och proaktivt arbetssätt gentemot verksamheterna bidrar du till god ekonomisk hushållning och verksamhetsutveckling. Du arbetar självständigt inom riktlinjer och praxis. Tillsammans med dina kollegor på ekonomienheten utvecklar du förvaltningens ekonomistyrning.

Kvalifikationer

För att vara aktuell till tjänsten som controller hos oss har du:  

  • Högskoleexamen med ekonomisk inriktning om minst 180hp eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
  • Tidigare kunskap och erfarenhet av budget, uppföljning, prognos och annan ekonomistyrning.
  • Bred erfarenhet av självständigt och kvalificerat ekonomiarbete med goda resultat.
  • Vi ser gärna att du tidigare har arbetat inom en politisk styrd organisation och med uppföljning av personalkostnader.
  • Ledarskapsutbildning och erfarenhet av att samordna en arbetsgrupp är meriterande.
  • Mycket goda kunskaper i Office och Outlook samt vana av att arbeta i ekonomi- och  verksamhetssystem. Att arbeta i Excel och att presentera information på ett tydligt och pedagogiskt sätt, både i tal och i skrift på svenska ser vi som en förutsättning.

Andra kompetenser och erfarenheter som vi tror bidrar till framgång i uppdraget är om du har en god analytisk förmåga, du är strukturerad och har ett samordnande arbetssätt gentemot chefer och medarbetare. Du agerar utifrån tillit, förtroende och transparens för att skapa förståelse för vad som behöver prioriteras och förnyas. Du har en hög kommunikativ förmåga och ett serviceinriktat och konsultativt förhållningssätt där du drivs av vilja att hjälpa och leverera lösningar. Som person är självständig och initiativrik och har en god förmåga att skapa och vidareutveckla relationer, att samarbeta med andra är självklart.   

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om arbetsplatsen

Som controller hos oss blir du en del av ekonomienheten. Vi befinner oss i ett positivt utvecklingsskede och består i dagsläget av 12 medarbetare. Arbetsplatsen är centralt placerad i Malmö med bra pendlingsmöjligheter. Hos oss är det viktigt med möjlighet till utveckling. Vi är en arbetsplats som kännetecknas av god stämning, bra sammanhållning och att vi som kollegor stöttar varandra med fokus på uppdraget. Välkommen till ekonomienheten!

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare och hälso- och sjukvård. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Om rekryteringsprocessen: 

Annonsen är publicerad från den 28/6 till den 28/7. Urvalsarbetet påbörjas den 29/7 under vecka 31. Det kan därför komma att dröja innan du får återkoppling på din ansökan.

Intervjumoment är planerade vecka 33 och 34. 

Övrigt

I denna rekrytering har vi valt att utesluta det personliga brevet i ansökningsförfarandet för att än mer säkerställa en kompetensbaserad rekryteringsprocess. Vi ber dig därför att endast bifoga CV i din ansökan. Om det skulle vara aktuellt med anställning hos oss kommer du behöva uppvisa bevis på kandidatexamen. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. 

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
28 juli 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren