Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Omsorgspedagog till Teaterakademin daglig verksamhet enligt LSS

Publiceringsdatum
19 juni 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren medarbetare till daglig verksamhet enligt LSS med inriktning teater. Vi söker en omsorgspedagog som är kreativ, har stor erfarenhet av teaterpedagogik, brinner för utveckling inom scenkonstområdet och är redo för en ny utmaning. Teaterakademin är ett samarbete mellan Malmö stad och stiftelsen Moomsteatern. I verksamheten handleder du brukare med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism och arbetar enligt en pedagogik som bygger på att göra världen så tydlig som möjligt. Du kommer i nära samarbete med Moomsteatern att utveckla, planera och genomföra verksamhetens innehåll. Tillsammans med Moomsteatern sätter du höga målsättningar för brukarnas konstnärliga utveckling och är samtidigt lyhörd för individuella behov av pedagogisk handledning. Syftet med samarbetet och uppdraget är att brukarna ska närma sig ett lönearbete inom teater. Du som söker ska vara beredd att fungera som en länk mellan Teaterakademin och Moomsteatern såväl som med andra samarbetspartners. 

Arbetstiderna är måndag till fredag 08:00-16:30. Varierande arbetstider förekommer, till exempel under föreställningsperioder.

Du som omsorgpedagog har som ansvar:

- att arbeta med planering, genomförande, utvärdering och utveckling av verksamheten
- att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i verksamheten
- att löpande dokumentera, följa upp och utvärdera. Vidare i förekommande fall stödja andra medarbetare i daglig verksamhet med upprättande, uppföljning/utvärdering av genomförandeplaner
- kvalitetssäkra genomförandeplaner, handlingsplaner och övrig dokumentation
- pedagogik och beslutade metoder implementeras i arbetet med brukaren. I arbetet ingår att söka kunskap och hålla sig uppdaterad kring metoder och arbetssätt som används inom LSS området i överensstämmelse med vetenskap och beprövad erfarenhet
- följa upp användandet av pedagogik och beslutade metoder och vilket resultat som uppnås, vidare utveckla metoder särskilt lämpade för verksamhetens målgrupp och inriktning

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitets- eller högskoleexamen (minst kandidatexamen 180 hp) inom teaterpedagogik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för denna tjänst. Erfarenhet av arbete inom professionell scenkonst är meriterande. Förutom teater ser vi gärna att du har erfarenhet av arbete inom exempelvis dans/musik, dragshow, cirkus eller annat som kan tillföra verksamheten en bra bredd av scenkonst. Det är också meriterande med erfarenhet och kunskap om mask, ljud- och ljussättning. Du har minst ett års erfarenhet av att arbeta med personer med autism och/eller intellektuell funktionsnedsättning eller minst ett års arbete inom LSS. Meriterande är om du också har erfarenhet av arbete med AKK (alternativ- och kompletterande kommunikation). Du bör ha erfarenhet att leda olika pedagogiska resonemang utifrån varje enskild brukares behov samt att skriva genomförandeplaner och handlingsplaner.

Hos oss är det viktigt att du har en god människosyn, ett respektfullt bemötande och en god pedagogisk förmåga. Som omsorgspedagog arbetar du i nära samarbete med brukarna och tillsammans skapar ni innehållet i verksamheten. Då man möter många olika brukare och kollegor ställs höga krav på social smidighet, lyhördhet, kreativitet och en trygghet i sig själv. Arbetsuppgifter kan komma att förändras och utvecklas i snabb takt och som medarbetare måste du vara flexibel och kunna skifta fokus, ta egna initiativ och fatta självständiga beslut. Du är bra på att hantera stress, kan förhålla dig till snabba förändringar och förändrade förutsättningar. Du förväntas delta aktivt i eventuella förändringsarbeten och ständigt arbeta lösningsfokuserat för brukarnas bästa. Du har god datorvana och kan uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har god kunskap om dokumentation.

Om arbetsplatsen

Daglig verksamhet enligt LSS riktar sig till personer med intellektuell funktionsnedsättning och/eller autism samt personer med förvärvade hjärnskador i vuxen ålder. Insatsen ska bidra till goda levnadsvillkor och möjliggöra meningsfulla aktiviteter. Vi har brukarens behov i centrum och anpassar innehållet så att det är stimulerande och meningsfullt för brukaren. Stöd och service som ges ska vara grundade på respekt för brukarens självbestämmande och integritet. Stödet ska ges på ett sådant sätt att det stärker brukarens tilltro till sin egen förmåga. Våra verksamheter finns på mer än 80 olika platser i Malmö och innehållet varierar från sinnesstimulering och social samvaro till arbete på företag i grupp eller enskilt.

I funktionsstödsförvaltningen arbetar drygt 3000 medarbetare med att tillsammans skapa och utveckla ännu bättre stöd och service till personer med funktionsnedsättning. Våra verksamheter finns inom LSS, socialpsykiatri, personlig assistans, ledsagare och avlösare. Även svårt sjuka barn som vårdas i hemmet ingår i vårt uppdrag. Vi arbetar för allas rätt till god hälsa, möjlighet till arbete och sysselsättning och att kunna delta i samhället utifrån sina förutsättningar. Var med och skapa ett meningsfullt och gott liv för Malmöbor med psykisk, intellektuell eller fysisk funktionsnedsättning! Vi tillämpar flextidsavtal, friskvårdbidrag och månar om våra medarbetares arbetsmiljö. Hos oss erbjuds du ett omväxlande arbete.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: September 2024

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. Befattningen ledigförklaras under förutsättning att den ej behöver tas i anspråk av i kommunen redan anställd personal. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg. Före erbjudande om anställning ska utdrag ur belastningsregister uppvisas. För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. 

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
21 juli 2024 (1 dag kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren