Hoppa till innehåll
AkzoNobel logotyp

Payroll Professional (Löneadministratör)

Publiceringsdatum
26 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Sedan 1792 har vi levererat innovativa färger och ytbehandlingar som hjälper till att ge färg åt människors liv och skydda det som betyder mest. Vår varumärkesportfölj i världsklass – Nordsjö, International, Sikkens, Interpon med flera – väljs med förtroende av kunder världen över. Vi är verksamma i mer än 150 länder och använder vår expertis för att bevara och försköna det vi använder i vardagen. Detta är vad du kan förvänta dig av ett banbrytande färgföretag med lång erfarenhet, dedikerade att leverera hållbara lösningar för att bevara det bästa av det vi har idag – samtidigt som vi skapar en ännu bättre morgondag. Låt oss måla framtiden tillsammans.

Vill du arbeta under sommaren (juni till augusti) i ett globalt företag med fokus på svenska löner? Är du nyfiken som person och älskar arbetet med lön i alla dess former? Vi söker nu en extra Payroll Professional till vårt Payroll team på fem personer.

Vad erbjuder vi dig på AkzoNobel?
Hos oss på AkzoNobel möts du av en varm och välkomnande atmosfär, där vi tillsammans arbetar med fokus på innovation och hållbarhet, för att nå målet att vara världsledande inom färgindustrin. Mångfald berikar våra arbetsplatser och vi arbetar aktivt tillsammans med våra medarbetare för att de ska trivas och utvecklas. Vi arbetar strategiskt för att bli en bättre arbetsgivare. Detta resulterar bland annat i att vi är utnämnda till ett av Sveriges Karriärföretag och har fått Top Employer certifiering 2024. Vi erbjuder dig en internationell arbetsmiljö där du får ta dig an givande och utmanande arbetsuppgifter som vidgar dina vyer och utvecklar dig i din roll. Du kommer att arbeta med kompetenta och likasinnade kollegor som delar din inställning och entusiasm. Välkommen till oss!

Vad kommer du att arbeta med?
I rollen som extra Payroll Professional kommer du att ha en viktig roll i det dagliga arbetete med att självständigt hantera lönadministration för våra anställda. Du kommer ha kontakt med HR i hela Norden. Det finns stora möjligheter att utvecklas inom arbetet med lön hos oss. Du kommer ingå i ett team där alla hjälps åt och har nära till skratt. Dina huvuduppgifter är följande:
  • Löpande lönekörningar, vi har ca 1000 anställda i Sverige
  • Löpande uppdateringar av personalregister inklusive löner och förmåner samt administration av pensioner och försäkringar
  • Hantera lönerelaterade frågor i vårt ärendehanteringssystem
  • Supportera chefer och medarbetare i diverse löne- och/eller personalrelaterade frågor
  • Kontakt med mydigheter; tex SCB, Kronofogden och Försäkringskassan
Detta är en tidsbegränsad anställning med start i juni tom augusti ut. Du är placerad på siten strax utanför Malmö med möjlighet att arbeta hemma enligt policy. Du kommer att rapportera till Payroll Lead Sweden.

Vem är du?
Som person trivs du i en internationell miljö där kundfokus, proffessionalism och lösningsfokuserat mindset är ledord i ditt dagliga bemötande. Du känner dig trygg med att kommunicera och samarbeta med alla nivåer inom organisationen och externt med olika myndigheter, samt är van vid att hantera konfidentiell information i enlighet med gdpr.

För att trivas i tjänsten är det en fördel om du har utbildning inom löneadministration eller motsvarande relevant erfarenhet inom området. Du har kunskap att tolka och tillämpa de regelverk och policys som finns. Vi använder idag SD worx (f.d. Aditro) lönesystem och arbetar även i SuccessFactors, SNOW och Timeronline. Det är önskvärt att du har mycket god datorvana och kapacitet att snabbt ta till dig ny teknologi. Du har mycket goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift samt goda kunskaper i engelska.

Din ansökan
På AkzoNobel är vi mycket engagerade i att säkerställa en inkluderande och respektfull arbetsplats där alla våra anställda kan vara sitt bästa jag. Vi strävar efter att omfamna mångfald, tolerans och respekt. Vår rekryteringsprocess spelar en stor roll i denna resa eftersom den lägger grunden för en mångsidig arbetsmiljö. I vår organisation behandlas alla kvalificerade sökande ur ett jämlikt och jämställt perspektiv – utan hänsyn till etniskt ursprung, religion, kön, könsidentitet, sexuell läggning, ålder eller funktionshinder.

Tveka inte, ta steget och lämna in din ansökan redan idag för din chans att få jobba tillsammans med oss! Vi går igenom ansökningarna löpande och tar tyvärr inte emot ansökningar via email.

För ytterligare information om tjänsten, vänligen kontakta Caroline Åhrby, Payroll Lead Sweden, +46 703 21 87 75

För mer information om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Christina Borin, Talent Acquisition Lead Nordics, +46 112 8564
AkzoNobel logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
24 maj 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren