Hoppa till innehåll
PerformIQ logotyp

Verksamhetsutvecklare till Energiavdelningen på SYSAV

Ansök nu
Tjänstebeskrivning & erbjudande
Är du utbildad Civilingenjör / Högskoleingenjör med ett starkt intresse för projektledning och förbättringsarbete?
Känner du dig hemma inom energi / industrisektorn och vill till en organisation som har en positiv påverkan på miljön i Skåne?
Då kan det här vara tjänsten för dig!

Sysav bidrar till en hållbar värld där så mycket som möjligt tas tillvara. Vi omhändertar avfall, avgiftar, förädlar och för tillbaka resurser till samhället. Vi skapar också insikt kring hållbar konsumtion och visar vägen för branschen genom innovativa lösningar. Sysav är stolt över att bidra till att skapa världens mest hållbara region - tillsammans med kunder, samarbetspartners och våra 14 ägarkommuner.

Avdelningen Energi driver Sysavs kraftvärmeverksamhet som energiåtervinner avfall till el och fjärrvärme. Sysav står för majoriteten av Malmö/Burlövs fjärrvärmeproduktion varje år. Sysav är en av de största aktörerna inom detta område i Sverige. Det vi gör här har stor påverkan i systemperspektivet.

Avdelningen Energi fortsätter att växa och kommer anställa två Verksamhetsutvecklare till ett nyskapat team, Process-och teknikoptimering (PTO), med fokus att systematisera förbättringsarbetet tillsammans med resten av avdelningen.

Vi söker dig som vill till en arbetsplats där du får vara med och skapa en förbättringskultur, affärsnytta och i slutändan en bättre miljö.

Arbetsbeskrivning:
* Medverka, driva och leda förstudier, projekt och investeringsprojekt som ska utveckla avdelningen.
* Arbeta med ständiga förbättringar av anläggningar, arbetssätt, driftstrategier och processer i syfte att optimera.
* Utbilda och involvera avdelningens personal med verktyg inom ständiga förbättringar.
* Driva/medverka i utredningar av händelser (exempelvis driftsstörningar, miljöavvikelser och arbetsmiljöavvikelser).
* Arbeta med och skapa ett visuellt system över anläggningens prestanda som ska vara verksamhetens underlag för att kunna ta beslut vilka projekt och förbättringar som ska prioriteras och utföras.
* Hålla dig uppdaterad om relevant benchmark och omvärldsanalys.

Du kommer dagligen att arbeta i Sysavs projektmodell och med Sysavs olika stödsystem exempelvis inom ekonomi och underhåll. Du arbetar med att ta fram underlag genom att analysera teknisk dokumentation och produktionsdata. Du har även kommunikativa uppgifter inom ditt arbete med att koordinera projekt och uppdrag mellan olika delar av organisationen.

På Sysav bidrar du till en hållbar värld där så mycket som möjligt tas tillvara. Hos oss får du en arbetsplats där ett tillitsfullt och lyhört ledarskap och medarbetarskap premieras. En hybrid arbetsplats, när det är möjligt, samt balans mellan arbete och fritid, är viktigt för många av våra medarbetare och därför även för oss. Förutom friskvårdsbidrag, erbjuder vi en förmånlig sjukvårdsförsäkring och tillgång till vår Förmånsportal samt gratis pensionsrådgivning.


Personprofil
Vi söker dig som brinner för förbättringsarbeten och som gillar att samarbeta och interagera med andra. Du är en drivande person som vill leda och arbeta i projekt, samtidigt som du har en god analytisk förmåga. Det är viktigt att du känner dig bekväm med att läsa, skriva och kommunicera kring tekniska frågor.

Du är utbildad civilingenjör eller högskoleingenjör med några års erfarenhet från att ha arbetat på energibolag eller inom den tillverkande industrin med förbättringsarbeten och/eller på ett projektbaserat sätt. Saknar du den formella utbildningen kan du ha förvärvat motsvarande kompetens genom gedigen arbetslivserfarenhet.

I den här rollen får du vara i verkligheten där majoriteten av Malmö/Burlövs fjärrvärme produceras. Rollen har möjlighet att ge dig ett bra helhetsperspektiv på energiavdelningen och Sysavs organisation. Du kommer ha möjlighet att fördjupa dig inom kraftvärmeteknik, teknisk projektledning, förbättringsarbetesmetodik och datahantering.


Övrigt
Start: Omgående/enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Plats: Malmö

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

I den här rekryteringen samarbetar Sysav med PerformIQ. Vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Mattias Söderberg på mattias.soderberg@performiq.se vid eventuella frågor gällande rekryteringsprocessen.

Välkommen med din ansökan!


PerformIQ logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 maj 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

PerformIQ är ett bemannings- och rekryteringsföretag som tror att de bästa jobbkandidaterna i Sverige har varit aktiva inom en idrott. Alla vi anlitar från receptionister till toppledare, har jobbat stenhårt för att nå ett sportsligt mål. Antingen på elitnivå eller på hobbybasis. Åratal av dedikation till en idrott gör något med en människa. Vi kallar det den tysta skolan.

Svett, slit och ändlösa timmar i träningshallen resulterar i kvaliteter våra uppdragsgivare tycker om. Som att komma i tid, vara motiverade varje morgon och ha en stark vilja att vinna.