Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Inköpare

Publiceringsdatum
05 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Nu söker vi en inköpare till Peab, region Bygg Syd. Har du en gedigen branscherfarenhet och vana av att arbeta med projektinköp så kan vi erbjuda dig en variation av spännande projekt i en positiv och utvecklande miljö.

Vi är cirka 250 medarbetare och driver många intressanta byggprojekt i Skåne och Blekinge. Uppdragen varierar mellan nyproduktion, renovering samt om- och tillbyggnad. Placeringsort är företrädelsevis Malmö, alternativt Helsingborg.

Om tjänsten
Som inköpare hos oss utför du inköpsarbete och upphandlingar i kalkyl-/anbudskedet, i produktionsförberedelseskedet samt under pågående produktion. Du ansvarar för och driver inköpen i ett komplext eller flera mindre komplexa projekt. Vidare ansvarar du för att projektspecifika miljökrav tas omhand i inköpsavtal samt att dessa efterlevs.

Du ingår i regionens inköpsgrupp och rapporterar till regioninköpschef i inköpsfrågor och i projektet rapporterar du till projektets platschef.

I din befattning ingår bland annat:
* I kalkylskedet: Bistå med marknadspriser, utföra offertförfrågningar samt utvärdera dessa
* I inköpsskedet: Ingå inköpsavtal både nationella och internationella i nära samarbete med Peabs produktionspersonal och hålla en god dialog med marknaden
* Aktivt medverka till erfarenhetsåterföring mellan inköp/projekt, samt inköp/kalkyl

Kravprofil
Du har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning, alternativt en kvalificerad inköpsutbildning på högskolenivå eller från yrkeshögskola. Vidare ser vi att du har flerårig erfarenhet av inköpsarbete i byggbranschen. Goda kunskaper i ABT, AB, ABK och ABM.

Du är affärsmässig, drivande och målinriktad med god förhandlingsförmåga. Är kommunikativ och social och tycker om de administrativa delarna av arbetet.

Du talar och skriver svenska obehindrat. Körkort B är ett krav då resor i tjänsten kan förekomma.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till: Anna Sjöstrand, inköpschef Bygg Syd, 0725 337918, anna.sjostrand@peab.se alternativt Olle Olsson, regionchef Bygg Syd, 0733 374390, olle.olsson@peab.se. Då det är semestertider kan svarstiden vara längre.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
03 september 2024 (49 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.