Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Projektsekreterare inom mänskliga rättigheter

Publiceringsdatum
11 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

I Malmö stad arbetar vi aktivt för att mänskliga rättigheter ska var en integrerad del av våra verksamheter och de beslut som fattas. Nu söker vi en engagerad projektsekreterare som kommer att kartlägga det gedigna arbete som görs inom gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen kopplat till mänskliga rättigheter, och därmed lägga grunden för ett systematiskt och samordnat arbetssätt kring dessa frågor. Vill du vara med och bidra till ett socialt hållbart Malmö där Malmöbons rätt till delaktighet, jämlikhet och tillgänglighet står i fokus? Då är detta ett spännande uppdrag för dig!

Tjänsten är en visstidsanställning om 6 månader med en tjänstgöringsgrad på 50%. Utökad tjänstgöringsgrad upp till 100% kan diskuteras baserat på din tillgänglighet.

Arbetsuppgifter

I den här rollen kommer du ta ansvar för att identifiera och kartlägga hur verksamheter inom gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen arbetar med mänskliga rättigheter. Det innebär att undersöka arbetet med mänskliga rättigheter på samtliga organisatoriska nivåer. Exempelvis genom att dokumentera hur mänskliga rättigheter tas upp i nämndens beslut och rekommendationer, utforska hur frågor kopplade till mänskliga rättigheter integreras i det strategiska arbetet på förvaltningsnivå, samt att kartlägga hur våra gymnasieskolor, vuxenutbildningar och det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) arbetar med mänskliga rättigheter i praktiken.

Du kommer att tillhöra avdelningen för hållbarhet och nämnd. Målsättningen med detta uppdrag är att ta fram en användbar översikt som kommer att ligga till grund för ett systematiskt och samordnat arbetssätt inom förvaltningen. Du kommer att samverka med kollegor i verksamheterna och på utbildningskontoret för att lyckas i uppdraget.

Kvalifikationer

Krav: 

  • utbildning och/eller kurser inom mänskliga rättigheter på högskolenivå
  • dokumenterad arbetslivserfarenhet om minst sammanlagt 12 månader
  • god digital förmåga
  • mycket god svenska i tal och skrift. 

Meriterande: 

  • kandidatexamen (180hp) som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
  • tidigare erfarenhet av arbete inom verksamhetsområdet eller liknande arbete
  • arbete med frågor inom Agenda 2030.

Som projektsekreterare är det avgörande att du är självgående och har förmågan att driva ditt arbete och dina processer framåt. Du har en helhetssyn och kan se det större perspektivet. Därtill, har du också en god förståelse för din roll och agerar med verksamhetens bästa i åtanke i dina beslut och handlingar. Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete effektivt och tar initiativ till aktiviteter baserat på identifierade behov. Vidare är du skicklig på att samarbeta med andra genom lyhördhet och tydlig kommunikation.

Om arbetsplatsen

På avdelningen för hållbarhet och nämnd arbetar förvaltningsjurist, arkivarie, huvudregistrator, nämndsekreterare och utredningssekreterare. Avdelningen arbetar bland annat med juridisk rådgivning, dokument- och ärendehantering, handläggning av skoljuridiska ärenden och skriver nämndsärenden. På vår avdelning samordnas förvaltningsövergripande processer och uppföljning av förvaltningsövergripande måldokument.

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi cirka 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. 

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tidsbegränsad anställning om 6 månader
Omfattning: 50% eller enligt överenskommelse
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt
Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 juli 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren