Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Tjänsteägare Data Warehouse och IoT

Publiceringsdatum
10 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Framtidens stad börjar med dig!

Vi söker nu en tjänsteägare för några av våra teknikplattformar inom dataområdet som kan hjälpa oss att skärskåda och vidareutveckla våra lösningar. Anslut dig till vår växande satsning på digitalisering och bidra till att forma morgondagens stad!

Malmö stads IT- och Digitaliseringsavdelning utvecklar IT-lösningar, ansvarar för drift, förvaltar samt ger support till stadens verksamheter. Ett område som stadigt ökar i betydelse är sensorteknik, datahantering och analysverktyg. Inom IT-branschen används begrepp som Data Warehouse, Business Intelligence, Analytics och Internet of Things.
Vi söker nu en tjänsteägare inom området Data Warehouse och IoT, som vill vara med och bidra till morgondagens Malmö genom klok och hållbar digitalisering.

Mer om rollen:

I rollen som tjänsteägare ansvarar du för att de tekniska plattformarna inom ditt område levererar enligt överenskommelse samt är fortsatt relevanta över tid för stadens verksamheter. Då tillämpningarna som använder datalager, sensorteknik och visualiseringar av data blir fler, mer avancerade och också mer kritiska till sin natur, behöver vi säkerställa kvalitet och planerad livscykelhantering av de tekniska plattformarna.

Det ingår också i ditt uppdrag att ständigt hålla dig uppdaterad genom aktiv omvärldsbevakning.

Du kommer att tillhöra sektionen för ”Tjänsteleverans” på Malmö stads centrala IT-och digitaliseringsavdelning. Du kommer att samarbeta nära övriga tjänsteägare inom sektionen, men också i daglig samverkan med andra kollegor inom avdelningen som arbetar inom samma område. Även verksamhetsrepresentanter och specialister ute i staden kommer att ingå i ditt nätverk.

Dina arbetsuppgifter omfattar exempelvis: 
• Säkerställa att de tekniska plattformarna levererar den funktionalitet som är överenskommen, genom nära samarbete med leverantörer
• Koordinering av verksamheter avseende test och acceptanstester vid uppgraderingar
• Samverkan med övriga i teamet vid utformning av nya tillämpningar samt säkerställande av att tillämpningarna fungerar
• Ansvara för livscykelhantering av tjänsterna
• Omvärldsbevakning inom ansvarsområdet

Kvalifikationer

För att vara lyckosam i rollen söker vi dig som har mångårig erfarenhet av förvaltning och livscykelhantering av IT-system, samt dokumenterat goda kunskaper inom datalager eller datasjöar.
Du har goda kunskaper inom datamodellering och databasutveckling inom SQL. Har du dessutom erfarenhet av ETL/ELT-processer och verktyg, samt av Business Intelligence/beslutsstöd, så är det mycket meriterande!
Det är även ett plus om du har insikter inom IoT-området och en förståelse för hur IoT kommer att kunna bidra inom staden.

I grunden har du en relevant teknisk högskole-/universitetsutbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Rollen innebär många gränsytor och kräver en god förmåga att etablera och utveckla goda relationer både inom staden, men och gentemot externa leverantörer. Du strävar efter att bidra till ökat användande av lösningar inom ditt område och därmed verka för klok och hållbar digitalisering.

Du känner ett stort ansvar för, och intresse av, att leverera god service till kollegorna inom staden. 
Du trivs i och drivs av att bidra i en organisation där alla processer, rutiner och arbetssätt inte är definierade, vilket lämnar utrymme för gemensamt utforskande.
Förmågan att kommunicera är viktig för rollen och du har därför goda kunskaper i såväl svenska som engelska både i tal och skrift.

Om arbetsplatsen

På IT-och digitaliseringsavdelningen arbetar vi med människor, teknik och beteenden för att utveckla och leverera digitala lösningar. Vi samarbetar med förvaltningar i Malmö stad, och utgår från Malmöbornas och medarbetarnas behov. Tillsammans är vi ca 120 kollegor som erbjuder smarta och funktionella lösningar inom IT och digitalisering. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
29 maj 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren