Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Projektledare inom digitalisering

Publiceringsdatum
13 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Kommunteknik söker en projektledare för avdelningens pågående och framtida digitaliseringsarbete. I tjänsten ingår rollen som objektledare för kommuntekniks del i det förvaltningsövergripande systemet för fastigheter och allmän platsmark.

I rollen som objektledare ingår bland annat att:  

  • Ta fram och följa upp förvaltningsplan i enlighet med PM3 modellen tillsammans med verksamheten. Planen innehåller bl.a. mål, budget, resurser och aktiviteter för att förvalta objektet.    
  • Omvandla verksamhetsbehov till kravställning på system/ systemleverantör och arbeta med vidareutveckling av systemen tillsammans med verksamheten och leverantörerna 
  • Planera, leda och genomföra aktiviteter för förvaltningsobjektet 
  • Samordna systemorganisationen, relevanta användarforum och koordinera, prioritera och planera aktiviteter och utbildningar 
  • Ta fram och underhålla rutiner, användarinstruktioner och annan relevant systeminformation 
  • Tillsammans med systemadministratörerna hantera användaradministration, support, incidenter och driftstörningar i systemet och samordna detta tillsammans med systemleverantör och IT-organisation i Malmö stad 
  • Ansvara för kontinuitetsplanering (till exempel vad händer om systemen inte fungerar och hur kan verksamheten arbeta vidare utan systemstöd).  
  • Ansvara för uppföljning avtal, licenser och budget för objektet 
  • Ansvara för uppföljning av systemets följsamhet med lagar och Malmö stads krav. 

Utöver detta kommer du att som projektledare leda och samordna kommuntekniks arbete med digitalisering, både självständigt, med verksamheten och ibland tillsammans med förvaltningens centrala IT-enhet samt den centralt övergripande IT- och digitaliseringsavdelningen. Du finns som ett internt stöd för kommuntekniks verksamheter för frågor kring systemhantering och IT. Du kommer att ha nära kontakt med kommuntekniks chefer och medarbetare, vilket sätter krav på god samarbets- och kommunikationsförmåga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning motsvarande 180 hp, inom systemvetenskap, IT eller liknande. Du har minst 2 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser att du har en bred kunskap inom systemförvaltning, digital informationshantering och IT. Det är meriterande att ha arbetat inom fastighetsbranschen och med verksamhetsutveckling och förändringsledning. Det är också meriterande att ha goda kunskaper om lagen om offentlig upphandling. Uppdraget kräver mycket goda kunskaper i svenska, då en del av arbetet innebär att ta fram rapporter, analyser och beslutsunderlag till enhetschef och avdelningens ledningsgrupp.

Digitalisering och IT-drift är ett område som många av våra användare ser som komplext och svårt, och din förmåga att förklara och anpassa dig till målgruppen är därför en viktig faktor. Du fastnar inte i facktermer, utan kan på ett enkelt sätt förklara och beskriva både processer och systemlösningar för medarbetare som ibland känner sig osäkra. Du blir i många frågor avdelningens representant och tjänsten kräver därför hög social kompetens, förmåga att lyssna aktivt, ett holistiskt tänkande och mycket god förmåga att bygga och underhålla nätverk med kollegor inom Malmö stad.

Som person har du en god förmåga att strukturera och planera ditt arbete, du har stort fokus på att uppnå de mål som finns och genomföra de uppdrag du får på utsatt tid. Du använder och utvecklar dina yrkeskunskaper och delar gärna med dig av din kompetens till dina kollegor. Att tänka nytt och komma med förbättringsförslag är naturligt för dig. Du har en god kommunikativ förmåga och kan genom den få med dig dina kollegor i t.ex. olika förändringsprojekt.

Om arbetsplatsen

Vi är idag över 600 anställda på Kommunteknik och omsätter ca 1 miljard. Detta är kommuntekniks uppdrag:

Kommunteknik ska tillgodose behovet av en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll och skötsel inom gator, park och fastigheter samt beredskap och teknisk service.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT-service och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta ovan nämnda kontaktpersoner.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
27 maj 2024 (2 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren