Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef till Administrativa enheten

Sista ansökningsdag
18 september 2024 (20 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

"Hej! Vill du bli vår nya kollega och vara en del i vår resa mot framtidens administration? Vi söker nu en sektionschef till administrativa enheten på förskoleförvaltningen. Här får du möjligheten att leda ett härligt gäng medarbetare som med sin professionalitet och arbetsglädje gör skillnad varje dag för förvaltningens chefer." Enhetschef Charlotta Forsman.

"I tjänsten som sektionschef kommer du få möjlighet att tillsammans med mig vara med utveckla effektiva arbetssätt och den gemensamma sektionen. En spännande tjänst med många möjligheter!" Sektionschef Christina Modig.

Arbetsuppgifter

Administrativa enheten tillhör avdelningen för ledningsstöd och kommunikation. Sektionschefen har ett delat ledarskap tillsammans med den andra sektionschefen och ett operativt ansvar för enhetens ca 30 medarbetare som merparten består av HR-administratörer. Sektionschefen ingår i enhetens ledningsgrupp.

Den administrativa enheten erbjuder professionellt stöd och service till förvaltningens alla chefer kopplat till de administrativa processerna inom exempelvis anställning och lön, ärendehantering och fakturahantering. Inom enheten finns en bred kompetens och erfarenhet av förvaltningens system, rutiner och chefernas behov av administrativt stöd.

Inom enheten samverkar sektionscheferna och enhetschef för att strukturera och utveckla effektiva arbetssätt. Tillsammans är målet att arbeta effektivt med de administrativa processerna för att skapa barnens bästa förskola.

Sektionschefens uppdrag:

  • Sektionschefens uppdrag är att genom ett nära och tillitsbaserat ledarskap leda och fördela arbetet inom enhetens ansvarsområde. Sektionschef har budget, personal - arbetsmiljö - och verksamhetsansvar och rapporterar fortlöpande till enhetschef. 
  • Sektionschefen har ett ansvar att driva och föreslå förändringar i takt med förvaltningens behov. 
  • Sektionschefen bidrar till samarbete med kollegor inom enheten, avdelningen och inom förvaltningen.
  • Sektionschefen ansvarar för att enheten erbjuder stöd och service med hög kvalitet till förvaltningens chefer.

Vad erbjuder vi? 

  • Stort fokus på digitala arbetsmetoder och möjlighet att påverka nya arbetssätt.
  • En enhet i framkant med nya och effektiva arbetsmetoder för att stödja våra chefer i deras viktiga uppdrag.
  • Att arbeta mot en unik och samhällsviktig verksamhet; förskolan.  
  • Att få leda medarbetare och ingå i en ledningsgrupp med stort fokus på effektfull administration.
Kvalifikationer

Som sektionschef kommer du att leda det dagliga arbetet och för uppgiften söker vi dig som har god förmåga att motivera andra, lyssna på dina medarbetare och som trivs mitt bland andra. Ena stunden på samma fysiska kontor som dina medarbetare andra via teams eller ett telefonsamtal bort.  

Med ett kommunikativt och konsultativt förhållningssätt skapar du goda relationer till kollegor och chefer. Du är ansvarstagande och strukturerad med förmåga att sortera och prioritera utifrån verksamhetens behov.

Du har förmågan att sätta dig in i verksamhetens behov och tänka kreativt och nyskapande kring våra administrativa processer, hela tiden med utgång från våra verksamheters behov och förutsättningar. 

Vi söker dig som har arbetat som chef eller ledare tidigare och vi ser det som meriterande om du i ditt ledarskap har haft personalansvar. Du har erfarenhet av att leda och utveckla digitala administrativa processer och har ett bra öga för att identifiera och skapa optimala arbetssätt. 

Du har en akademisk examen om 180 hp som grund och vi ser det som meriterande om du även har ledarskapsutbildning och/eller processledarutbildning.  

Om arbetsplatsen

Administrativa enheten består idag av ca 30 medarbetare fördelade på fyra områdeskontor. Enheten ingår i avdelningen för ledningsstöd och kommunikation.

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har cirka 4700 medarbetare som varje dag möter cirka 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här. Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Välkommen med din ansökan! 

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning:100%
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse. 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
18 september 2024 (20 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren