Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Enhetschef till enheten markanläggning på kommunteknik

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara en del av Malmö stads framtid och påverka hur vi på ett effektivt och säkert sätt utvecklar stadens egen-regi verksamhet? Kommunteknik på serviceförvaltningen söker nu en enhetschef till enheten markanläggning där dessa möjligheter finns!

Arbetsuppgifter

I rollen som enhetschef ingår du i kommuntekniks ledningsgrupp och bistår avdelningschefen vid framtagande av kommuntekniks verksamhetsmål. Utifrån dessa mål tar du fram motsvarande nedbrutna strategiska och operativa mål för egna verksamheten. Tillsammans med övriga enhetschefer ansvarar du för samordningen av kommuntekniks resurser med Malmöbon i fokus.

Som enhetschef har du övergripande ansvar för personal, budget och arbetsmiljö samt ansvarar för att utveckla verksamheten mot uppsatta mål. Du är närmsta chef för fyra sektionschefer och tillsammans med dem driver du strategiska frågor som är kopplat till våra uppdrag i Malmö stad. Du är också närmsta chef för enhetens assistenter. En viktig del i ditt uppdrag är att stödja sektionscheferna i ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor samt genomförande av process- och verksamhetsutveckling. Tillsammans med sektionscheferna kommer du fortsätta utveckla ledarrollen till ett coachande och tillitsbaserat ledarskap. På enheten finns även arbetsledare som ett tredje chefsled.

Som enhetschef har du en nyckelroll att skapa goda relationer tillsammans med våra samarbetspartners fastighets- och gatukontoret och stadsfastigheter som medför att verksamheten bedrivs på ett professionellt sätt. Vi är en del av Malmö stad och vårt fokus är att tillsammans med våra samarbetspartners hitta de bästa lösningarna utifrån ett helhetsperspektiv med ”malmöhatten” på.  

Kvalifikationer

För denna tjänst krävs adekvat högskoleutbildning exempelvis inom anläggning eller liknande, med minst kandidatexamen samt ledarskapsutbildningar i bagaget.

Du har minst fem års erfarenhet av att leda liknande verksamhet, med budget-, arbetsmiljö och personalansvar. Erfarenhet av att vara chef över chefer samt av arbete i en stor organisation och arbete i offentlig förvaltning är krav för tjänsten.

Tjänsten kräver att du har mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift, mycket god datorvana samt B körkort för manuellt växlad bil.

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du har en god samarbetsförmåga och bygger professionella relationer med dina medarbetare, kollegor och samarbetspartners. Det är en självklarhet för dig att hjälpa andra och du anstränger dig för att leverera lösningar med fokus på hela organisationens och Malmöbons bästa.

Som ledare skapar du engagemang och delaktighet samt planerar, prioriterar och organiserar arbetet på ett effektivt sätt. Du trivs med att arbeta utifrån det tillitsbaserade och coachande förhållingssättet.     

Om arbetsplatsen

Kommunteknik erbjuder en trygg arbetsplats där många vittnar om goda utvecklingsmöjligheter och en god kollegial stämning. Vi ger frihet under ansvar och hos oss ser vi gärna att du som medarbetare kommer med nya idéer. Vårt mål är en säker och hälsosam arbetsplats, något vi jobbar aktivt med.

Kommuntekniks uppdrag är att tillgodose behovet av en väl fungerande stadsmiljö och erbjuder lokalt miljöanpassade och ekonomiskt effektiva helhetslösningar av drift, underhåll och skötsel inom gator, park och fastigheter samt beredskap och teknisk service. I vårt uppdrag ligger också ett antal arbetsmarknadsinsatser exempelvis Återbyggdepån, trygghetspatruller och cykelverkstad. Vi omsätter ca 1 miljard och sysselsätter cirka 700 personer när vi är som flest under sommarhalvåret. Avdelningen består av fem enheter: markanläggning, markskötsel, fastighet, service samt utveckling och verksamhetsstöd.

Enheten markanläggning består av ca 100 medarbetare. Uppdraget som enheten har innefattar bl.a. anläggning, reparation, trafikskyltar, underhåll, linjemålning, lekplatsbesiktningar samt beredskap för vinter- och gatujour på stadens allmänna platsmark samt på stadens fastigheter som exempelvis skolor och förskolor.

Serviceförvaltningen är uppdelad i fem avdelningar och erbjuder allt från färdtjänst till IT-service och att svara medborgarna i Malmö stads kontaktcenter. Vi underhåller gator, parker, grönytor och stränder, förvaltar Malmö stads alla byggnader och ser till att våra skolelever får bra och näringsrik mat. Tillsammans är vi en smart servicepartner till staden.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform:Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Möjlighet till distansarbete: Ja, utifrån verksamhetens behov
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

På serviceförvaltningen erbjuder vi möjlighet till distansarbete, förutsatt att det fungerar för verksamheten och passar dina individuella förutsättningar. I denna tjänst finns det möjlighet till distansarbete på deltid efter dialog med din chef.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

 

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
08 september 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren