Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Seniora lärare till Malmö stads grundskolor

Publiceringsdatum
01 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Malmö stads grundskolor behöver dig med erfarenhet och gedigen kunskap som vill ge det där lilla extra för att bidra till varje elevs bästa skola i Malmö. Det finns därför möjlighet att kombinera en del av din pension med arbete som vikarie i våra grundskolor. Som vikarie ansvarar du för undervisningen när ordinarie lärare inte är på plats. Du leder klassen och fångar elevernas intresse till lärande. Du bidrar till en god lär- och arbetsmiljö och skapar goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Som senior lärare bokas du in på kortare vikariat inom grundskola, förskoleklass, särskola och fritidshem. Det finns också möjlighet att vikariera på en skola under en längre period samt arbeta med ett specifikt uppdrag utifrån skolans behov. Som vikarie anger du själv vilka dagar och tider du har möjlighet att arbeta. Då vi har verksamheter från F-9 finns möjlighet att välja för vilka årskurser du vill vikariera. Som lärare i vikariebanken förväntas du kunna undervisa i samtliga ämnen för de årskurser som du vikarierar för.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad grundskollärare. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta som lärare och har gått i pension.

Du har intresse för arbete med barn och unga, är pedagogisk och har förmåga att leda undervisningen. Som person är du flexibel, ansvarsfull och initiativrik. Du är relationsskapande och samarbetar med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du har förmåga att hantera påfrestande situationer på ett lugnt, stabilt och kontrollerat sätt.

Utöver arbete som vikarie kan det också finnas möjlighet till avgränsade och tillfälliga uppdrag utifrån skolornas behov, din kompetens och ditt intresse.

En grundförutsättning för att få arbeta inom pedagogisk verksamhet är ett godkänt utdrag ur polisens belastningsregister. Se nedan länk under "övrig information" var du skickar efter utdraget. På grund av periodvis långa handläggningstider rekommenderar vi att du söker utdraget omgående för att kunna söka tjänsten.

Erfarenhet krävs.

Om arbetsplatsen

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6800 medarbetare och 35000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning
Omfattning: Timanställd
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
25 maj 2024 (28 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren