Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Sektionschef till Malmö Citadellsgymnasium

Ansök nu

Malmö Citadellsgymnasium är i en expansiv fas och vi kommer att dubblera vår verksamhet under det kommande läsåret. Nu söker vi en sektionschef som vill vara med och utveckla vår skola som till hösten flyttar in i vårt nybyggda skolhus på Citadellskajen, med Malmöhus slott som närmsta granne! 

Arbetsuppgifter

I rollen som sektionschef skapar du förutsättningar för skolans rektor att vara pedagogisk ledare, genom att utifrån rektors delegation ansvara för stödprocesser. Du förväntas driva och samordna skolans administrativa arbete såsom elevadministration, ärendehantering, digitalisering, GDPR, samt löpande ekonomiadministration. Du är ansvarig för skolans digitala och administrativa system och driver och samordnar arbetet med skolans kommunikationskanaler. I uppdraget ingår också att driva och samordna skolans arbete med fastighets- och lokalfrågor, lokalvård, säkerhets- och trygghetsfrågor, systematiskt brandskyddsarbete, systematiskt arbetsmiljöarbete och myndighetskrav. Därutöver kommer du att ansvara för inköp och upphandling avseende de delar som finns i ekonomisystemet och ramavtal.

Du ingår i skolans ledningsgrupp och blir närmsta chef till den personal som inte ingår i rektors utbildnings- och elevhälsosansvar, för vilka du har budget- och personalansvar. Då vi är i en expansiv fas kommer uppdraget att inledningsvis vara mer operativt och vi söker dig som trivs med en variation mellan strategiska och operativa arbetsuppgifter. 

Sektionschefen har i uppdrag att, i enlighet med gällande riktlinjer och i samverkan med förvaltningens avdelningar, effektuera det nära stödet för rektor. Inom förvaltningen har vi gemensamma processverktyg och som sektionschef är du kontaktperson gentemot utbildningskontorets olika avdelningar kopplat till förbättring och utveckling av stödprocesser. För att kunna arbeta aktivt och framåtsyftande med skolans arbetsmiljöarbete och digitala utveckling behöver du vara nyfiken på och ha förmåga att kommunicera med eleverna för att fånga deras intresse och åsikter.

Kvalifikationer

Krav:

  • kandidatexamen (180 hp) inom beteendevetenskap, personal, ekonomi, offentlig förvaltning eller liknande
  • minst 3 års arbetslivserfarenhet som är relevant för uppdraget
  • vana att använda digitala verktyg för kommunikation
  • goda kunskaper i Microsoft Office eller motsvarande
  • mycket goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
  • goda kunskaper i engelska, i tal och skrift.

Meriterande:

  • ledarskapsutbildning
  • ledarskapserfarenhet
  • erfarenhet från utbildningssektorn
  • erfarenhet från att ha arbetet inom offentlig verksamhet
  • erfarenhet från att ha arbetet i en stor organisation
  • erfarenhet av att använda och implementera av nya digitala verktyg.

Vi söker dig som har ett brett perspektiv på frågor, tänker strategiskt och har drivkraften att ta initiativ för skolans utveckling och föra aktiviteter i mål. Rollen ställer krav på en god samarbetsförmåga och att du kommunicerar och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Du har intresse och vilja att hjälpa andra, hitta lösningar på de problem som uppstår och ge service. Slutligen kräver uppdraget att du har en ekonomisk medvetenhet och förstår verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv.

Låter detta som ett uppdrag för dig? Då ser vi mycket fram emot att läsa just din ansökan!

Om arbetsplatsen

Malmö Citadellsgymnasium erbjuder program inom ekonomi, försäljning och service, samhällsvetenskap, samt teknik. Alla skolans utbildningar inriktas mot framtidens nya arbetsmarknad, där innovation, digitalisering och teknik tar allt större plats. På Malmö Citadellsgymnasium får både medarbetare och elever en möjlighet att tillsammans forma sin nya skola. Läs mer om Malmö Citadellsgymnasium på malmo.se/citadellsgymnasium

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

Övrigt
Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och anpassad gymnasieskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 maj 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren