Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Biträdande rektor till Malmö Neptunigymnasium

Publiceringsdatum
26 april 2024
Antal tjänster
1
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Malmö Neptunigymnasium är Malmö stads nya gymnasieskola med profil inom välfärd, hälsa och samhällsnytta. Nu söker vi en biträdande rektor som vill vara med från början, bygga upp och utveckla verksamheten.   

Skolans elever kommer att erbjudas en nära anknytning till arbetslivet, både under sin skolförlagda utbildning samt inom ramen för den APL som erbjuds inom alla nationella gymnasieprogram. Det är mycket som händer inom hälsa-, vård- och omsorgsområdet. Framsteg inom forskning, digitalisering och innovationer ställer nya krav på framtidens utbildning. Genom ditt pedagogiska ledarskap kommer du som biträdande rektor att skapa förutsättningar för eleverna att möta allt detta på Malmö Neptunigymnasium.

Detta är ett biträdande rektorsuppdrag för dig som vill bygga och utveckla Sveriges mest moderna vårdutbildning, göra avtryck i flera elevers gymnasieutbildning och bidra till Malmö stads framtida kompetensförsörjning. På skolan kan eleverna även läsa naturvetenskapsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet och introduktionsprogrammet inriktat mot välfärd, hälsa och samhällsnytta. Skolan erbjuder även lokal idrottsutbildning (LIU). Fullt utbyggd kommer Malmö Neptunigymnasium utbilda 1000 elever.

Arbetsuppgifter

Att vara med från början ger dig som biträdande rektor en unik möjlighet att påverka både organisation och verksamhet. Därutöver har du en central roll i att lägga grunden för ett starkt medarbetarengagemang som är hållbart över tid. Tillsammans med medarbetare och elever formar du skolans anda och gemenskap.

Det här är en tjänst där samarbete står i fokus. Du ska vara beredd att arbeta prestigelöst över programgränserna, upprätthålla välfungerande samverkan med stadens förvaltningar och omfamna övriga externa parter. Vårt tillsammansarbete kommer att präglas av gemensamma mål, arbetsinsatser och beslut.

Kvalifikationer

För att bli aktuell för tjänsten som biträdande rektor krävs att du har:

  • Lärarexamen
  • 5 års erfarenhet av att arbeta inom gymnasieskola
  • Erfarenhet av arbete med högskoleförberedande- och/eller yrkesprogram
  • Erfarenhet av skolutveckling och systematiskt kvalitetsarbete
  • Erfarenhet av att arbeta inom skolledning, som processledare eller i liknande ledarskapsroller
  • Mycket goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska
  • Goda språkkunskaper i tal och skrift på engelska
  • Vana att använda digitala verktyg för kommunikation och pedagogik

Det är meriterande om du har:

  • Rektorsutbildning eller annan ledarskapsutbildning
  • Erfarenhet av arbete som skolledare med personalansvar
  • Kunskap i de för yrket vanligt förekommande digitala stödsystemen inklusive schemaläggningsverktyg

Efterfrågade personliga egenskaper

Som ledare är du trygg, lyhörd och tydlig, med förmåga att skapa förutsättningar för ständig utveckling av ledarskap, kultur, struktur och systematik. Du ser möjligheter och har höga förväntningar på din verksamhet. Du fokuserar på mål, resultat och kvalitet och är en god strateg som kan organisera och leda. Du har en förmåga att inspirera, engagera och skapa förtroende för att kunna bedriva skolutveckling genom ett coachande och tillitsfullt ledarskap.

En stor del av ditt arbete är medarbetaransvar och består därför av löpande kommunikation kring områdets arbetsuppgifter, vilket kräver en förmåga att kunna kompromissa, kommunicera och att kunna förmedla information effektivt.

Malmö Neptunigymnasium välkomnar sina första elever läsåret 2024/2025 och om du vill vara där och ta emot dem så är du välkommen med din ansökan. 

Om arbetsplatsen

Information om Malmö Neptunigymnasium hittar du här: https://malmo.se/Ditt-gymnasieval/Malmo-Neptunigymnasium.html

Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen är en av tre skolförvaltningar i Malmö stad. Vi ansvarar för utveckling och genomförande av gymnasieskola och vuxenutbildning. Idag är vi ca 1600 medarbetare och vi finns i hela Malmö. Vi arbetar för att ungdomar och vuxna ska nå målen för sin utbildning och bli aktiva i vårt samhälle. Vi finns för att skapa bästa möjliga förutsättningar för Malmöborna att kunna växa genom livslångt lärande.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse 

I den här rekryteringen använder vi tester som en del i urvalet.

Övrigt

Enligt skollagen krävs utdrag ur polisens belastningsregister innan anställning inom gymnasieskola och gymnasiesärskola. Du beställer utdraget via Polisens hemsida på https://polisen.se/belastningsregistret?mtm_campaign=utdrag&mtm_kwd=post0623

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 maj 2024 (4 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren