Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Malmö stad söker en avtalsförvaltare med inriktning mot arrendeavtal

Publiceringsdatum
17 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Som avtalsförvaltare i Malmö stad tillhör du en yrkesgrupp med ett unikt uppdrag i jämförelse med avtalsförvaltare i andra verksamheter! Här arbetar du med att stötta kommunens verksamhet i arbetet med att hantera de utmaningar som är relaterade till Malmös stadiga expansion.

Behovet av bostäder, arbetsplatser och offentlig service ökar ständigt, vilket ställer höga krav på en god förvaltning av kommunens markreserv; en reserv som är strategiskt viktig för kommunens framtida utveckling och ekonomi.

Nu söker vi en avtalsförvaltare till markavtalsenheten på Fastighets- och gatukontorets fastighetsavdelning.

Ditt huvudansvar kommer vara att upprätta olika typer av nyttjanderättsavtal, samt att se över och hantera redan befintliga avtal genom förhandling och omförhandling utifrån ett strategiskt markägarperspektiv. I huvudsak kommer tjänsten vara fokuserad på arbete med arrendeavtal.

I din roll som avtalsförvaltare arbetar du självständigt med att driva dina processer framåt, där det även kan ingå utredningsarbete i olika frågor, så som avstämning mot översikts- och detaljplaner, avtalsjuridiska frågor, samt enklare fastighetsvärdering och prissättning.

Som medarbetare på markavtalsenheten kommer du även bli delaktig i det kontinuerliga utvecklingsarbetet på enheten och det är viktigt att du också vill vara engagerad i detta!

Din arbetsroll kommer att vara bred, spännande och dina kontaktytor många - både internt och externt!

Kvalifikationer:

För tjänsten krävs det att du innehar en utbildning om minst 180 högskolepoäng inom fastighetsföretagande, lantmäteri eller juridik alternativt besitter utbildningsmeriter och erfarenhet, som vi bedömer som likvärdigt kvalificerande.

Det är meriterande om du redan innehar god yrkeserfarenhet inom arrenderätt och det är likaså meriterande om du sedan tidigare besitter förhandlingsvana, samt har några års relevant arbetslivserfarenhet inom fastighets- eller markförvaltning, där du exempelvis har arbetat med avtalsskrivning, analys- och utredningsarbete och fastighetsvärdering,

Goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift är nödvändigt för att kunna utföra tjänsten.

Som person är du driven och har lätt för att se helheten. Du arbetar självständigt och tar egna initiativ baserade på gott omdöme. Då du kommer att ha en mängd externa såväl som interna kontakter, är det viktigt att du är öppen och tydlig i ditt sätt att kommunicera, samt har god förmåga att arbeta tillsammans med andra. För oss är det också viktigt att du har ett genuint intresse för samhällsplanering, fastighetsekonomi och utveckling av processer.

Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen:

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad.

Fastighets- och gatukontoret äger, utvecklar och förvaltar stadens mark. Tillsammans med Malmöborna och stadens näringsliv skapar vi ett gott stadsliv. Vi arbetar med allt från att fylla staden med evenemang till att bygga ut staden, utveckla trafiksystemen, förvalta odlingslotter och värna om våra natur- och rekreationsområden. Vi är drygt 500 medarbetare med vitt skilda kompetenser, som samarbetar och hjälper varandra i en miljö som präglas av kunnighet, dynamik, föränderlighet och kreativitet! Fastighetsavdelningen, som är stadens fastighetsägare, köper, förvaltar, upplåter och säljer mark, samt vissa byggnader. Markavtalsenheten är en del av fastighetsavdelningen och förvaltar cirka 4500 nyttjanderättsavtal.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi tycker vi har Sveriges viktigaste jobb! Här finns framtidens arbetsplats och här gör vi skillnad genom att skapa en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Läs mer om Malmö stad som arbetsgivare här www.malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Antal tjänster: 1

Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
07 maj 2024 (7 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren