Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

IT-säkerhetsarkitekt

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Vill du vara med och tackla samhällets utmaningar inom cybersäkerhet och skapa trygghet för de som bor och verkar i Malmö stad?
I en tid där cybersäkerhet är viktigare än någonsin spelar du som IT-säkerhetsarkitekt en avgörande roll genom att bidra till en ökad resiliens för stadens digitala landskap.
Nu erbjuder vi en ny tjänst för att utöka säkerhetsarbetet i Malmö stad. I den nya rollen som IT-säkerhetsarkitekt blir ditt uppdrag:

Säkerhetsarkitektur: Du utvecklar och implementerar säkerhetsarkitektur som är robust, relevant och effektiv för organisationens system, tjänster och infrastruktur. Genom arkitekturen kopplas nuläge, behov och omvärld ihop med förmågor.

Riskbedömning & regelverk: Du identifierar och analyserar risker i stadens IT-miljö och utformar taktiker för att hantera dem i strävan att skapa en robust IT-miljö. Det innefattar arbete med regler, kontinuitet och katastrofhantering som är anpassade till stadens behov. Du kommer också ansvara för IT-säkerhetskrav för system, tjänster och leverantörer.

Kommunikation & kunskap: Du arbetar för att öka medvetenhet om IT-säkerhet internt på IT & digitalisering men också i staden genom samverkan och kommunikation.

Relationer & Nätverk: Som IT-säkerhetsarkitekt är samarbetet både inom IT & Digitalisering, mot andra verksamheter och leverantörer en viktig nyckel för att lyckas med säkerhetsarbetet. Du kommer arbeta aktivt med omvärldsbevakning och vara med i relevanta nätverk.

Du kommer tillhöra ett nytt team som arbetar med ett tvärfunktionellt och strategiskt uppdrag. I teamet kommer det finnas systemarkitekt, IAM-arkitekt, infrastrukturarkitekt, informationssäkerhetsspecialist, Avtals- och Leverantörsansvarig, jurist och licensansvarig.

På Malmö stads IT-och digitaliseringsavdelning arbetar vi med människor, teknik och beteenden för att utveckla och leverera digitala lösningar. Vi är IT- & digitaliseringsproffs som med vår djupa tekniska kompetens strävar efter att förstå och möta Malmöbornas och medarbetarnas digitaliseringsbehov. Tillsammans är vi ca 130 kollegor som har ett brett uppdrag att leverera stadsgemensamma tjänster till alla verksamheter.

Vem är du:

Vi söker dig som gärna delar med dig av din kunskap och erfarenhet och har förmåga att kunna anpassa din kommunikation till mottagaren. Din inställning till utveckling är iterativ, och du trivs i och drivs av att bidra i en organisation där alla processer, rutiner och arbetssätt inte är definierade, vilket lämnar utrymme för gemensamt utforskande.

Du motiveras av att arbeta långsiktigt, att sätta strukturer och bidra till att både definiera och förverkliga mål inom säkerhetsområdet.

Du kan ta ett helhetsperspektiv och trivs med att kunna bryta ned komplex teknisk information till värdeskapande insikter hos mottagarna, samt förstår vikten av att uppnå balans mellan verksamhetens behov och säkerhet.

Du är van att samarbeta och jobbar aktivt för att skapa relationer som är hållbara över tid genom att vara lyhörd och konstruktiv.

Du kommunicerar på svenska och engelska i tal och skrift på en mycket god nivå.

Kvalifikationer:

Vi söker dig som i grunden har en relevant teknisk högskole-/universitetsutbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet av arkitektur och IT-säkerhet. Du har erfarenhet av att etablera nya IT-säkerhetsförmågor och har arbetat systematiskt med IT-säkerhet.

Du har erfarenhet av relevanta ramverk som t.ex. ISO 27001, NIST CSF, CIS Controls. Dessutom har du erfarenhet av arbete med kravställning inom IT-säkerhetsområdet.

Det är meriterande med certifiering inom området, exempelvis CCSP, CCSK, CISSP, Ethical hacker samt erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet. Det är också meriterande med erfarenhet av riskhantering, kontinuitetsplanering och kravställning mot leverantörer.

Om du vill vara med att bidra till effektiv och säker digitalisering som gagnar hela staden, är du varmt välkommen med din ansökan!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (27 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren