Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Elevassistent till Rosengårdsskolans anpassade verksamhet

Publiceringsdatum
22 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Vi söker förstärkning till Rosengårdsskolans elever i förskoleklass. Tjänstens placering anpassas efter elevernas behov vilket innebär att tjänsten kan placeras i förskoleklass eller i anpassad grundskola. Du arbetar i klass under skoldagen och på eftermiddagen är du delaktig i fritidshemmets aktiviteter. Du är delaktig i planering och genomför och utvärderar det pedagogiska arbetet med elever under ledning av ansvarig pedagog. Du stöttar eleverna under lektionstid och i olika sociala sammanhang under skoldagen. Arbetet innebär blöjbyte.

Du är en förebild och bidrar till att främja elevernas utveckling, både socialt och kunskapsmässigt. Arbetet som elevassistent innebär varierade arbetsuppgifter utifrån det enskilda uppdragets karaktär. Samverkan sker med andra yrkesgrupper och funktioner.

Kvalifikationer

Du som söker har en avslutad gymnasieutbildning. Är den från barn- och fritidsprogrammet ser vi det som meriterande. Gymnasieutbildning är ett krav. Tidigare erfarenhet av arbete som elevassistent i anpassad grundskola är meriterande tillsammans med kunskaper om elever med autism och intellektuell funktionsnedsättning. Det är även fördelaktigt om du kan använda TAKK.

Du har god insikt i och kunskap om skolans styrdokument och kan på ett effektivt sätt använda dem i ditt dagliga arbete. Du är orädd för utmaningar och agerar och kommunicerar alltid utifrån ett lågaffektivt förhållningssätt. Du är prestigelös och ser värdet i att lära av och tillsammans med andra.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka? Delta i skapandet av varje elevs bästa skola – du också! Med respekt, engagemang och kreativitet skapar grundskoleförvaltningen de bästa förutsättningarna för alla medarbetare. Vi arbetar tillsammans i vårt övergripande uppdrag med att ge alla Malmös 30 000 elever samma möjligheter att lyckas och nå goda resultat i skolan. Gör skillnad tillsammans med 5 500 kollegor och var en del av grundskoleförvaltningens positiva utveckling! Rosengårdsskolan Rosengårdsskolan är en F-9 skola med ett en parallelligt högstadium. Skolan ligger i området Herrgården på Rosengård.

Vi har cirka 500 elever och i princip alla har svenska som sitt andraspråk. Vi har en anpassad grundskola bestående av cirka 20 elever. Fritidshemmet har 170 inskrivna elever fördelade på fyra avdelningar med egna lokaler. Läsåret 22/23 genomgick all undervisande personal Skolverkets utbildning SKUA – språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i alla ämnen. Genom denna utbildning har vi fördjupat vårt lärande och utvecklat vår undervisning ytterligare. Under nuvarande läsår har vi fortsatt implementeringsarbetet av SKUA genom regelbundna kollegiala lärträffar som varit mycket givande. Målet är att SKUA ska genomsyra all undervisning på Rosengårdsskolan och i slutändan höja måluppfyllelsen för våra elever.

Rosengårdsmodellen innehåller rutiner, metoder och förhållningssätt som vi utifrån analyser vet är gynnsamma för våra elever. Vi vet att gemensamma strukturer är en förutsättning för trygghet, likvärdighet och samsyn både för elever och medarbetare. Gemensamma strukturer skapar VI-känsla. Tillsammans är vi starka! Kompetent personal och lågaffektivt bemötande är viktigt för oss på Rosengårdsskolan. Varje årskurs bildar ett arbetslag som leds av en undervisande förstelärare. Arbetslaget samplanerar och tar ett gemensamt ansvar för det dagliga arbetet. Prestigelöshet och lärande organisation är begrepp vi vill ska synas, höras och kännas i verksamheten. Vi ser det som självklart att alla bidrar till en positiv arbetsmiljö för både elever och kollegor.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
05 augusti 2024 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren