Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Grundlärare i fritidshem till Rönnens resursskola

Publiceringsdatum
04 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Du ska som lärare mot fritidshemmet åk 1-6 samarbeta med ytterligare en lärare mot fritidshem och 8-10 elevassistenter. Ni tillsammans bildar ett fritidshem för åtta elever med npf diagnos. Du ska vara delaktig och bidra så att undervisningen i fritidshemmet kompletterar skolan så att lärandet blir situationsstyrt, upplevelsebaserat och grupporienterat samt utgår från elevernas intressen och behov. Det är självklart för dig att undervisningen i fritidshemmet utgår från den värdegrund och det uppdrag samt de övergripande mål och riktlinjer som framgår av del 1 och 2 i läroplanen 2022. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av två delar. Det som sker under skoltid och det som sker under fritidstid vilket utgör elevens hela dag. Under skoldagen är du del av en klass och deltar i undervisningen så till vida att du bistår läraren men framförallt eleverna så att de ges de bästa förutsättningarna för lärande.

Under fritidshemsstid är det du och den andra läraren mot fritidshemmet som ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera de aktiviteter ni genomför med eleverna enskilt eller i grupp. Det är även ni båda lärare mot fritidshem som svarar för fritidshemmet utvecklas och ständigt förbättras tillsammans med elevassistenterna. Du ansvarar också för att fritidstavlan görs klar varje dag så att all personal på fritids vet vilka elever de ska arbeta med. Du ansvarar även för att det skapas dagliga aktivitetsscheman för varje elev måndag till fredag ska finnas klara för varje elev att användas och att det finns bildstöd och schema för samtliga elever.

Kvalifikationer

Du dom söker är legitimerad lärare i fritidshem med minst två års erfarenhet av yrket. Gärna också erfarenhet av arbete med npf elever. Erfarenhet av pedagogiskt utvecklingsarbete inom fritidshem är önskvärt. Vi söker dig som är lösningsfokuserad och har förmåga att prioritera och anpassa ditt arbetssätt efter verksamhetens och elevernas behov. Du har en positiv elevsyn och du har har höga förväntningar på de elever du möter. Du tycker om att samarbeta och tror på kollegialt lärande. Du som söker detta arbete måste vara lågaffektiv och vara van vid att möta elever i affekt.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Om arbetsplatsen Rönnens resursskola tillsammans med Rönnen skolan är ett rektorsområde med en rektor och två biträdande rektorer. På Rönnens resursskola går det 40 elever med npf diagnos och våra elever är uppdelade i 8 klasser på låg-, mellan- och högstadiet. Klassernas storlek varierar allt ifrån 1-8 elever. Skolan är inne på sitt fjärde år som resursskola och vi arbetar kontinuerligt med att utveckla oss mot målet att bli varje elevs bästa skola. Vi kan alltid bli lite bättre.

Grundskoleförvaltningen – stadens största förvaltning med ca 80 skolor, 6500 medarbetare och 36000 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans – varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: 2024-08-08 eller enlig ö.k

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 augusti 2024 (13 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren