Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Digital utveckling på strategisk och operativ nivå

Sista ansökningsdag
10 september 2024 (14 dagar kvar)
Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

"Hej! Jag heter Josef Holmqvist och jag är chef för den nystartade enheten för IT och digitalisering i förskoleförvaltningen. Det finns nu möjlighet att ansluta till mitt gäng och vara med från början med att driva och utveckla digitalisering med målet att tillsammans bidra till en likvärdig förskola av hög kvalitet.

Gillar du att skapa och utveckla strategiska processer inom it och digitalisering och tycker att det lockar att vara med början av detta viktiga förändringsarbete? Läs mer för att se om det är dig vi söker!"

Arbetsuppgifter

I uppdraget ansvarar du för att strategiskt leda och operativt utveckla vårt förbättringsarbete genom IT och digitala processer. Det sker genom processer och projekt inom enheten för IT och digitalisering i nära samarbete med verksamheten. Du är en nyckelspelare i att ta fram förvaltningens digitaliseringsstrategier och färdplan. En del i uppdraget är att fungera som översättare mellan förvaltningens olika behov och teknikens möjligheter samt vara en del i välfärdsutvecklingen i staden i stort. Uppdraget innefattar också att vara med och utveckla arbetssätt inom administration och handläggning för en arbetsplats med smarta och effektiva arbetssätt. 

Du arbetar med utveckling enligt de verksamhetsmål som fastställts samt enligt lagar, styrdokument och riktlinjer. Du kommer att ha många olika kontakter, såväl interna som externa, samt företräder och driver enhetens, avdelningens och förvaltningens intressen i olika sammanhang. Funktionen är underställd enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig med en akademisk utbildning motsvarande lägst kandidatnivå 180 hp, gärna inom IT och/eller digitalisering, samt flerårig erfarenhet av att leda digitalisering och verksamhetsutveckling på övergripande nivå med goda resultat. Du har kunskap inom digital transformation och användardriven utveckling, samt erfarenhet av upphandlingar inom IT och digitalisering.

Det är meriterande om du har processledningsutbildning och/eller projektledningsutbildning, erfarenhet av kommunövergripande digitalisering och flerårig upphandlingskompetens gällande lärplattformar. Vi ser att det är en fördel om du har erfarenhet av arbete inom större komplexa organisationer, och det är en tillgång om du även har erfarenhet av arbete inom skola eller förskola. Vi ser gärna att du har arbetat upp ett brett nätverk nationellt kopplat till digitaliseringsområdet.

Som person värdesätter vi att du är kommunikativ, strukturerad, strategisk och har ett helhetsperspektiv. Du trivs med att leda, driva, inspirera och har lätt för att kommunicera och samarbeta med andra.

Vad erbjuder vi dig?

  • En möjlighet att tillsammans med enheten bygga upp och ha stort fokus på utveckling inom området IT och digitalisering.
  • En utmanande roll där du kan göra verklig skillnad.
  • Ett brett och varierat uppdrag i Malmö stads tredje största förvaltning.
  • Att få arbeta mot en unik och samhällsviktig verksamhet; förskolan. Malmö stads förskoleförvaltning har en stark position nationellt.
Om arbetsplatsen

Förskoleförvaltningen är en av Malmös största förvaltningar. Vi har cirka 4600 medarbetare som varje dag möter cirka 17 000 barn och deras vårdnadshavare på någon av våra 200 förskolor. Som medarbetare hos oss blir du del av en organisation där många spännande initiativ och idéer tar fart. När det gäller förskola vänds många blickar mot förskoleförvaltningen i Malmö stad. Det gillar vi.

Avdelningen för kvalitet och utveckling är en av fyra stabsavdelningar och består av tre enheter; enheten för pedagogisk utveckling, enheten för utveckling och utvärdering och enheten för IT och digitalisering. På enheten för IT och digitalisering arbetar ett positivt och kompetent gäng på cirka 10 medarbetare med uppdrag som it-tekniker, it-samordnare och projektledare. Avdelningen för kvalitet och utveckling har tillsammans med andra avdelningar sitt fysiska kontor på Lugna gatan 82, mitt i centrala Malmö. Vi trivs med att arbeta tillsammans och för oss är det en självklarhet att ha en flexibel arbetsplats där vi både arbetar från vårt fysiska kontor men också digitalt. 

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Om du är redo att bidra till vår digitala resa, välkommen med din ansökan!

Information om tjänsten

Titel: Du kommer anställas som projektledare.
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
10 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren