Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Projektledare till vår Digitaliseringsresa

Sista ansökningsdag
26 oktober 2024 (60 dagar kvar)
Publiceringsdatum
21 augusti 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

För att vi skall ta oss vidare och på riktigt lyckas i vår digitaliseringsresa med de initiativ och utvecklingsprojekt som vi står inför så behöver vi förstärka vår projektledarkompetens med en senior projektledare som har gedigen erfarenhet av att driva verksamhetsutveckling och med framgång drivit digitaliseringsprojekt.

Om tjänsten

Arbetet som projektledare hos oss innebär ett brett ansvar och möjligheter att påverka organisationens utveckling och beslutsfattande. Vi står inför mycket spännande utmaningar med en projektportfölj innehållande flertalet strategiska initiativ för att utveckla Peabs verksamhet - något som vi hoppas att du vill vara en del av. Som projektledare hos oss så kommer du få möjligheten till, och ansvar för, att driva ett eller flera förändringsprojekt under vår digitaliseringsresa.

Du kommer att ingå i koncernfunktionen Strategi tillsammans med andra projektledare. Vi satsar aktivt på din personliga kompetensutveckling genom utbildning, nätverkande och erfarenheter i det dagliga arbetet. Vi erbjuder en inspirerande arbetsmiljö, trivsel och variation i arbetet.

Placeringsort för tjänsten är antingen i Förslöv, Solna eller Malmö.

Kvalifikationer

  • Minst 5 års relevant erfarenhet som projektledare och med relevant högskoleexamen eller motsvarande
  • God erfarenhet av att omsätta övergripande strategier, mål och aktiviteter på koncernnivå till tydligt prioriterade åtgärder
  • Dokumenterad erfarenhet av att leda förändringsprojekt med bäring på både verksamhetsutveckling och IT
  • Goda kunskaper att hantera projekt med tvärfunktionella projekt och har tidigare med framgång drivit digitaliseringsprojekt
  • Erfarenhet av att driva projekt enligt etablerad projektmetodik traditionellt och/eller agilt
  • Erfarenhet och kunskap inom kravhantering

Det är meriterande om du har erfarenhet inom portfölj- och programledning och har branscherfarenhet. Då vi arbetar nordiskt ser vi det som viktigt att du obehindrat kan uttrycka dig och kommunicera på engelska i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du ett stort eget driv och känner dig trygg i och behärskar komplexiteten i att utveckla verksamheter med koppling till strategi, arbetssätt, information och IT.

Vidare gillar du att arbeta i ett högt tempo med både operativa och strategiska frågor. Som person är du kund- & lösningsorienterad, affärsmässig, drivande, strukturerad och metodisk. Du är jordnära, personlig, pålitlig och har lätt för att samarbeta med andra. Att kunna och vilja ge råd och stöd ser vi som en viktig egenskap och att du engageras av att ”hjälpa andra att lyckas”.

Kontakt

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Henrik Wendelsson via mail henrik.wendelsson@peab.se.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 oktober 2024 (60 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.