Hoppa till innehåll
Malmö Stad Projekt logotyp

Bibliotekarie till Kulturfyren på Hyllie

Publiceringsdatum
Idag
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Arbetsuppgifter

Du kommer bli en medarbetare med din arbetsplats på det nya biblioteket på Kulturfyren i stadsdelen Hyllieplacering med placering på avdelningen Biblioteken i Malmö. I det dagliga arbetet ingår alla förekommande arbetsuppgifter på ett bibliotek – i första hand prioriteras mötet med besökarna och förmedling av medier men också nätverkande, verksamhets- och programplanering samt logistikhantering ingår.

Arbetet innebär samverkan med Malmös unga, Hylliebor samt kollegor inom  Kulturförvaltningen. Under de två första åren ska arbetet bedrivas i projektform med hjälp av undersökande och inkluderande metodik. Målet är att brukarna, med fokus på Malmös unga, ska vara delaktiga i utformningen och driften av verksamheten.

Organisatoriskt kommer du att vara placerad på enhet Väster inom Biblioteken i Malmö. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som: 

  • Har erfarenhet av och intresse för att arbeta med målgruppen unga.
  • Har god erfarenhet av och fallenhet för bemötande och värdskap vid olika arrangemang.
  • Är utbildad bibliotekarie med examen i biblioteks- och informationsvetenskap.

Det är meriterande om du:

  • Talar något av Malmös stora språk och/eller något av de nationella minoritetsspråken.
  • Har erfarenhet av kulturproduktion och produktion av digitalt innehåll.
  • Har erfarenhet av, och/eller utbildning i frågor kring hållbarhet i alla dess aspekter.
  • Har erfarenhet av samverkan med civilsamhälle och föreningsliv i en lokal kontext.
  • Erfarenheter av att bygga upp och förvalta verksamhet med fokus på kultur och demokrati.

Vi söker dig som anser att samarbete och samverkan med andra är det självklara sättet att arbeta för att skapa mervärde. Du har gedigen erfarenhet och intresse av att arbeta med unga, som är den primära målgruppen för alla som kommer att arbeta på Kulturfyren.  

Om arbetsplatsen

I det nya kvarteret Embassy of Sharing på bästa läge i Hyllie kommer kulturförvaltningen i Malmö stad att bygga upp en helt ny kulturverksamhet med extra fokus på unga – Kulturfyren. Här kommer Malmöbor kunna ta del av och själva vara med och skapa kultur i olika former. Biblioteken i Malmö ansvarar för att bygga upp folkbiblioteket på Hyllie i samverkan med övriga avdelningar inom Kulturförvaltningen, unga Malmöbor och alla Hylliebor.  

Tre avdelningar inom förvaltningen – Biblioteken i Malmö, Stadsarkivets Dawit Isaak-bibliotek för yttrandefrihet samt Kulturarrangemang och och mötesplatser – ska tillsammans bygga upp och driva en verksamhet med det bästa av vårt samlade utbud. Gemensamt för den samlade verksamheten på Kulturfyren kommer vara hållbarhet i alla former samt social innovation i en kulturell kontext genom tvärsektoriellt samarbete lokalt och internationellt.  Första steget kommer bli att starta upp Hylliebiblioteket. Dawit Isaak-biblioteket och Kulturarrangemang och mötesplatsers verksamheter kommer därefter att tillkomma. Exakt hur detta ska ske är ännu under planering.   

De tre avdelningarnas gemensamma arbete med att skapa denna nya verksamhet kommer att ske utifrån ett testande och prövande förhållningssätt. Både vad gäller innehåll och utbud men också vad gäller hur verksamheten och hur den bäst kan organiseras internt för att möta de behov som ställs på den. Verksamhetens organisering ska efter två års drift utvärderas tillsammans med medarbetarna, för att därefter sätta organisation och organisationstillhörighet inför framtiden.  

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: 100 %
Antal tjänster: 1
Tillträde: Tillträde 2024-10-01 eller enligt överrenskommelse

Observera att arbetstid kommer förläggas under bibliotekens ordinarie öppettider och detta innebär arbete dagtid, kvällar och helger enligt schema. 

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. 

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Malmö Stad Projekt logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
04 september 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren