Hoppa till innehåll
Academic Work logotyp

Global Product Safety Manager till globalt bolag utanför Malmö

Publiceringsdatum
12 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu

Är du en inkluderande ledare som alltid strävar efter att utveckla och förbättra människor, processer och produkter? Då kan detta vara den perfekta möjligheten för dig! I denna roll kommer du spela en nyckelroll i att säkerställa säkerheten och efterlevnaden av produkter som är designade och tillverkade för kunder inom gruv- och infrastrukturindustrin. Vi ser fram emot att höra från dig!



Om tjänsten

I denna roll kommer du vara ansvarig för att utveckla och implementera strategier, policyer och procedurer för produktsäkerhet. Detta för att supporta verksamheten i att säkerställa efterlevnad av de högsta säkerhetsstandarderna och regulatoriska kraven på de globala marknaderna.

Rollen innebär också att du håller dig uppdaterad om globala säkerhets- och hållbarhetsföreskrifter och standarder - samt integrerar dessa krav i produktutvecklingscykeln. Genom att även säkerställ riskhanteringsplaner och processer för nya och befintliga produkter, stödjer du relevanta team vid behov för att identifiera och hantera potentiella säkerhetsrisker och hållbarhetskrav.

Denna position är baserad precis utanför Malmö och vi erbjuder möjlighet att kombinera arbete på plats och på distans. Rollen inkluderar anpassning till olika tidszoner över tid och resor till bolagets anläggningar globalt.

Du erbjuds

  • ett initialt konsultuppdrag på 6 månader med chans till överrekrytering till bolaget


Arbetsuppgifter
  • Samarbeta med tvärfunktionella team för att utveckla och implementera effektiva strategier för att minska produktsäkerhetsrisker.
  • Leda och delta i riskbedömningar för produktsäkerhet och efterlevnad.
  • Utveckla och implementera produkttestningsprocesser för att säkerställa att säkerhetsstandarder följs.
  • Stödja och delta i utredningar och analyser av produktsäkerhetsincidenter, identifiera rotorsaker och implementera korrigerande åtgärder.
  • Säkerställa löpande efterlevnad av regionala och internationella produktsäkerhets- och hållbarhetsföreskrifter.
  • Utveckla och leverera utbildningsprogram för interna team om produktsäkerhets- och hållbarhetsprotokoll och -procedurer.
  • Identifiera förbättringsmöjligheter inom produktsäkerhet och hållbarhet.


Kvalifikationer
  • Har en ingenjörsutbildning gärna inom safety management eller annat relevant område
  • Har gedigen erfarenhet inom produktsäkerhet, gärna inom tillverkningsindustrin
  • Kan kommunicera obehindrat på engelska, detta då det är språket som kommuniceras med närmsta chef och kollegor
  • Har tidigare arbetat i en liknande roll där du kunnat påverka och influera intressenter samt är en stark kommunikatör

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

  • Målmedveten
  • Stabil
  • Ansvarstagande
  • Socialt självsäker
  • Intellektuellt nyfiken

Som ledare är du kapabel att driva förändring, påverka säkerhetsmedvetet beteende över organisationen och fatta välgrundade beslut under press. Med dina utmärkta kommunikationsfärdigheter kan du effektivt förmedla komplexa produktsäkerhetskoncept till en varierad publik och samarbeta med tvärfunktionella team och intressenter. Dina analytiska och problemlösningsförmågor gör att du effektivt kan bedöma och mildra säkerhetsrisker.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och kommer plocka ner annonsen när tillräckligt många kandidater har nått slutskedet i rekryteringsprocessen. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Academic Work logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
15 september 2024 (59 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi är ett bemannings- och rekryteringsföretag för studenter och akademiker i början av karriären, young professionals. Vi startade som tre studenter som levde vår egen affärsidé. Men snart ledde kraften affärsidén bort från pannrummet mot stadig expansion. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Sedan starten har vi hjälpt över hundratusen till jobb och vi hoppas på att hjälpa många, många fler. Just nu har vi över 1000 lediga jobb över hela Sverige, extrajobb för dig som fortfarande studerar och heltidsjobb för dig som är i början eller i mitten av din karriär. Gemensamt för de företag vi jobbar med är att de, precis som vi, tror på young professionals. Vill du veta mer om oss? Läs mer på www.academicwork.se