Hoppa till innehåll
Dole Nordic AB logotyp

Data Engineer

Ansök nu

Data Engineer till Dole Nordic
Helsingborg 

Som Data Engineer hos Dole Nordic, Nordens största frukt- och grönsaksföretag, har du en avgörande roll i arbetet för att skapa robusta och säkra datalösningar, genom att integrera, transformera och konsolidera data från våra olika Dolebolag och partners. Är detta en möjlighet som passar dig?

Vill du göra världen godare och grönare? Dole Nordic-familjen består av en rad frukt- och grönt företag i Norden. Vi odlar, köper, förädlar, förpackar, marknadsför, säljer, fraktar och optimerar logistiken kring färsk frukt, grönsaker och bär från hela världen. Frukt och grönt är en väldigt snabbrörlig kategori och det handlar om färska och ibland känsliga produkter som beroende på säsong köps in från odlare i många olika länder och ska levereras till tusentals kunder i Norden.

Om rollen
I rollen som Data Engineer blir du en del av koncernens IT-avdelning på vårt huvudkontor i Helsingborg. I rollen får du vara med och forma framtidens datahantering inom Dole Nordic. Du arbetar med att integrera, transformera och konsolidera data från våra olika Dolebolag och partners, både strukturerad och ostrukturerad data, samt via strömmande datakällor.

Du har en avgörande roll i det fortsatta arbetet mot att skapa robusta och säkra datalösningar inom koncernen, och för därmed tekniska diskussioner inom Data Engineering-området tillsammans med våra andra Dolebolag och partners.

För att passa i rollen som Data Engineer behöver du vara självgående och strukturerad gällande arbetsuppgifter med bolagets datainfrastruktur, samt säkerställa att dataflöden fungerar smidigt, säkert och effektivt. Följande ansvarsområden ingår i rollen som Data Engineer:

  • Designa och implementera dataintegrationslösningar med hjälp av Azure Data Factory och Azure Data Lake Storage
  • Utveckla och underhålla säkra data pipelines för ETL-flöden med fokus på robusthet och tillförlitlighet
  • Analysera, identifiera och lösa datakvalitetsutmaningar
  • Agera som teknisk kontaktpersonen inom Data Engineering-området mot våra interna Dolebolag och partners, vid till exempel utveckling av dataflöden/integrationer
  • Optimering och vidareutveckling av dataplattformarna för att förbättra monitorering och kunna möta framtidens krav på robust datahantering

Om dig
För att ta sig an rollen som Data Engineer hos oss behövs en eftergymnasial utbildning inom t.ex. Data Engineering, samt några års erfarenheter av liknande roll. Erfarenhet inom dataarkitektur, molnbaserade ETL-lösningar, API och Cloud teknik är meriterande, likväl som relevanta certifieringar.

Vår företagskultur sätter individen i centrum, och IT-teamet arbetar tätt ihop med verksamheten för att skapa en bättre helhet. Personliga egenskaper som värderas i rollen är att vara öppen och jordnära, strukturerad och ordningsam, samt att ha god samarbetsförmåga. Du behöver behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Läs mer om livet på Dole. https://dolenordic.com/karriar/varfor-dole-nordic

Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med rekryteringskonsult Tina Kervall, 0720-76 23 34, på Intenso Teknikrekrytering.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!

Please accept marketing-cookies to watch this video.

Om företaget
Dole Nordic är Nordens största frukt- och grönsaksföretag. Vi odlar, köper, förädlar, förpackar, marknadsför, säljer, fraktar och optimerar logistiken kring frukt, grönsaker och bär från hela världen. Inom Dole Nordic-familjen ingår bland annat Everfresh och Interbanan i Sverige och Lembcke och Nordic Fruit i Danmark. Totalt är vi ca 900 medarbetare i Norden och omsätter ca 9 miljarder SEK. Våra huvudkontor ligger i Helsingborg, Sverige, respektive Köge, Danmark. Som Dole Nordic är vi också en del av Dole plc, global marknadsledare inom färska frukter och grönsaker. Med vårt breda kontaktnät av leverantörer runt om i världen kan vi förse nordiska och europeiska kunder inom detaljhandel, restaurang- och grossistsektorn samt offentlig verksamhet med färska frukter och grönsaker året runt. För mer information om oss, se gärna: www.dolenordic.com

Dole Nordic AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
14 augusti 2024 (24 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Intenso Teknikrekrytering är specialister på rekrytering och search av ledare och specialister inom engineering, tech och IT. Vi hjälper tekniska specialister ta nästa steg i karriären och det finns alltid många intressanta tjänster hos oss. Gå med i vårt nätverk och bli kontaktad när rätt tjänst dyker upp.
https://register.masterhelp.se/candidate/signup