Hoppa till innehåll
Sundström Safety AB logotyp

HEAD OF SALES - Sundström Safety AB

Publiceringsdatum
07 maj 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Att ha fokus på människors hälsa är vår högsta prioritet. Vårt mål är att varje dag tillverka och leverera andningsskydd i världsklass. Detta för att skydda människor från förorenad luft och därmed bidra till ökad livskvalitet.

Är du ledaren som uppnår vår globala målsättning?

Hos oss får du möjligheten att vara en del av ett internationellt lagbygge. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö där det finns utrymme för att växa och utvecklas både professionellt och personligt. Dessutom får du möjlighet att arbeta med premiumprodukter och ett starkt varumärke på en global marknad.

Uppdraget

Som Head of Sales kommer du att spela en central roll i vår fortsatta tillväxt och framgång på den internationella marknaden. Du kommer att ha det övergripande ansvaret för att leda och utveckla vår försäljning och våra internationella säljteam samt säkerställa att vi når våra försäljningsmål. Du har ett starkt team med 6 direktrapporterande säljchefer och en organisation på ca 30 personer. Genom att inspirera och ge förutsättningar för våra Sales Managers och Customer Success Manager skapar du en miljö där våra säljare kan utvecklas och fortsätta nå framgång på marknaden.

Du har också ansvar för att utveckla och förädla vår marknadsavdelning (Inhouse) och säkerställa att vår marknadskommunikation är effektiv och i linje med vår varumärkesimage. Genom att arbeta nära R&D och övriga avdelningar bidrar du till att forma vår produktportfölj och säkerställa att vi fortsätter att erbjuda marknaden innovativa och högkvalitativa produkter.

Ansvarsområden:
  • Upprätta strategi, affärsplan för försäljning och marknadsplan
  • Leda och driva försäljningen genom Sales Manager och Customer Success Manager
  • Global prisstrategi och prissättning
  • Personalansvar
  • Budgetansvar
  • Sortimentsfrågor i samarbete med distributörer och R&D
  • Involverad i större internationella kundavtal
I rollen ingår du i ledningsgruppen och rapporterar till CEO. Rollen utgår från enheten i Lagan och innebär internationella resor.

Vem är du?

Vi söker dig som är engagerad och har erfarenhet som ledare. Du har en gedigen bakgrund inom internationell försäljning och säljansvar. Du är van vid att arbeta i ledningsgrupper och har en dokumenterat framgångsrik karriär när det gäller att utveckla och leda säljorganisationer både strategiskt och operationellt.

Men det handlar inte bara om erfarenhet - vi värdesätter också personliga egenskaper och kompetenser. Vi söker dig som är en inspirerande ledare med pondus och mod att driva förändring och ta initiativ. Du är nyfiken och har en modern syn på affärer och människor och är öppen för nya idéer och perspektiv. Dessutom är du målinriktad och strategisk med förmåga att nå uppsatta mål. Du är en mix av kreativ, målinriktad, nyfiken och coachande ledare.

I denna rekryteringen samarbetar Sundström Safety med FSK People. Ansvarig rekryterare är Johan Sandahl 0370-302501.
Sundström Safety AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
09 juni 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Sundström Safety AB bildades 1926 och är en välrenommerad och framgångsrik leverantör av högkvalitativa andningsskydd. Företaget är familjeägt och verksamheten omfattar utveckling, tillverkning samt försäljning av produkterna. Verksamheten omsätter ca 460 Mkr och produkterna marknadsförs och säljs i ett 30-tal länder genom väl etablerade samarbeten med distributörer. Produkterna tillverkas i vår moderna produktionsanläggning i Lagan (Ljungby kommun). Sundström har idag ca 150 medarbetare. Majoriteten av de anställda arbetar i Lagan, men säljorganisation finns i Europa, Asien och USA. Läs mer på www.srsafety.se.