Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

2. IT-Försvarsförbandet söker Sensoranalytiker

Publiceringsdatum
15 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
OM TJÄNSTEN
Vill du värna om Sverige och vår rätt att leva som vi själva väljer i en digitaliserad värld? Vi söker nu en Sensoranalytiker till 2. IT-försvarsförbandet (ITF). 2.ITF är ett förband under uppstart där cybersäkerhet är kärnverksamheten. Vi verkar för att försvara Försvarsmaktens IT-system genom både proaktiv uppsökande verksamhet och reaktiv hantering av IT-säkerhetsincidenter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I din befattning som Sensoranalytiker arbetar du dagligen med analys av stora datamängder i form av loggar och larm, för att tidigt kunna upptäcka antagonistisk verksamhet gentemot Försvarsmaktens kvalificerade ledningsstödssystem, verkans- och sensorssystem samt plattformar.

Du utgör en viktig kugg i de defensiva cyberoperationerna och kommer löpande analysera och stödja övriga förbandets enheter i lösande av deras uppgifter. Kontinuerlig kompetensutveckling i form av övning, träning och utbildning kommer vara en naturlig del i tjänsten.

Kompetenskrav
 • Minst 3 års relevant arbetslivserfarenhet
 • Kunskaper om nätverk
 • Kunskaper om operativsystem
 • Kännedom om logganalysering
 • Kännedom om it-forensisk utredning
 • Kännedom om reverse engineering
 • Kännedom om attack vektorer
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av IT-incidenthantering
 • Erfarenhet och kunskap om Försvarsmaktens system
 • Erfarenhet av Threat Hunting
 • Andra djupa kunskaper relaterade till cybersäkerhet
Personliga egenskaper
Våra medarbetare tillhör Sveriges spjutspets inom IT-säkerhet och förbandet har stort fokus på att de som arbetar hos oss ska trivas och få möjlighet att använda sin kompetens.

För att trivas hos oss behöver du ha ett högt säkerhetsmedvetande, ett genuint IT-säkerhetsintresse och en god analytisk förmåga. Som person är du noggrann, ansvarstagande och har ett driv att ständigt bli bättre. Vi har höga förväntningar på de som arbetar hos oss, samtidigt som vi kommer ge dig de verktyg och utbildningar du behöver för att ha bästa förutsättningar för att utvecklas.

Vad vi kan erbjuda dig
 • Ett viktigt och stimulerande arbete där du dagligen bidrar till Sveriges säkerhet
 • Tid, möjlighet och verktyg för att kunna lösa de tilldelade arbetsuppgifter till den nivå som krävs
 • En arbetsplats som präglas av en stark gemenskap
 • Personlig kompetensutveckling inom området
 • Möjlighet att träna upp till tre timmar i veckan på arbetstid
 • Stort fokus på bra balans mellan arbete och privatliv
Övriga krav
Du bör inte berätta att du sökt tjänst hos 2.ITF för andra personer än dina närmast berörda. Anledningen till att vi ber dig vara återhållsam med informationen är att det finns tjänster vid förbandet som omfattas av sekretess.

För anställning vid Försvarsmakten krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer nationell och internationell arbetsskyldighet. Tjänsten har kombattantstatus vilket innebär att du skall kunna hantera och bruka vapen. Denna utbildning får du hos oss.

En säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Urvalsprocessen kommer att kompletteras med arbetspsykologiska tester.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning tillämpas för dig som f n inte är anställd inom Försvarsmakten

Placeringsort: Linköping

Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen in med din ansökan senast den 26 maj. Din ansökan skall innehålla CV samt ett personligt brev där du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav. Ansökan skickas till: 2itf-rekrytering@mil.se, ange referens 2412 på din ansökan.

Obs. Ansökningsanvisningen nedan är felaktig använd mailen ovan

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 800 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Försvarsmakten logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
26 maj 2024 (5 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren