Hoppa till innehåll
Bergkvarabuss logotyp

Utbilda dig till busschaufför & säkra ditt jobb framåt!

Publiceringsdatum
12 mars 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Inledning
Vill du arbeta som busschaufför och bli en del av ett bolag som värnar om sina medarbetare samtidigt som de värdesätter trygghet, kvalitet och miljömedvetenhet? Nu har du din chans! För dig som antingen vill byta karriär eller vidareutvecklas, erbjuder vi en unik möjlighet där du kostnadsfritt får behörigheter för att arbeta i rollen som busschaufför samt en fantastisk möjlighet att utvecklas framåt hos Bergkvarabuss. Varmt välkommen med din ansökan! Urval sker löpande.

Om Bergkvarabuss
Bergkvarabuss grundades 1975 och har sedan dess expanderat till att omfatta hela Sverige. Idag är Bergkvara buss en betydande aktör med 1300 bussar och cirka 2000 anställda. Företaget är en del av koncernen Mekka Traffic Group, en av de ledande företagsgrupperna inom den svenska bussbranschen. De erbjuder en omfattande service inom upphandlad kollektivtrafik, skoltrafik samt kommersiell linje- och beställningstrafik. Koncernen har etablerat sig på över 30 orter runt om i Sverige.

Bergkvarabuss är ett företag som värderar sina medarbetare och som arbetar för trygghet och god trivsel för deras medarbetare. Tillsammans med Professionals Nord inleder de nu en fantastisk möjlighet för rätt person att få både utbildning och sedan arbete på Bergkvarabuss.

Information om utbildningen
Start: 20:e maj 2024
Examen: Prel. Början på september 2024
Utbildningsort: Laxå med några moment på distans

Programmet genomförs i samarbete med experter från branschen. Utbildningen kommer kombineras av lärarledda sessioner och självstudier. Efter utbildningen kommer du ha en garanterad anställning via Professionals Nord med uppdrag som busschaufför hos Bergkvarabuss. Vi erbjuder dig en utbildning som kommer varva teoretiska och praktiska moment och som ger dig de behörigheter som krävs för att kunna utföra ditt arbete som busschaufför. I detta innefattar yrkeskompetensbevis (YKB) samt D-körkort.

Information om tjänsten
Under programmet förbereds du inför rollen som busschaufför via Professionals Nord med uppdrag hos Bergkvarabuss. Efter avslutad utbildning kommer du att ha en gedigen grund att stå på inför din nya roll som chaufför och ett garanterat jobb på Bergkvarabuss. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning och du kommer vara anställd av Professionals Nord under 12 månader. Förutsatt att samarbetet fungerar bra blir du i dialog med din konsultchef sedan överrekryterad till Bergkvarabuss.

I rollen som busschaufför utgår du från depån i Frövi. Du har ett varierat arbete genom att det kommer vara olika körningar och arbetstider. Trafikdygnet sträcker sig från tidig morgon till sen kväll.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Bergkvarabuss önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till lovisa.berglund@pn.se.

Vi söker dig som:
  • Har ett stort intresse och är motiverad för att långsiktigt arbeta i rollen som busschaufför
  • Har B-körkort
  • Är 24 år eller äldre då det krävs för D-kort
  • Har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift
Vi tror även att dina personliga egenskaper är viktiga för att du ska lyckas med utbildningen och trivas i arbetet. Vi söker därför dig som har rätt inställning, driv och motivation att genomföra programmet för att sedan briljera i din nya tjänst. Naturligtvis är du serviceinriktad och bekväm i interaktionen med andra människor. Dessutom är du självgående och har förmågan att lösa problem och övervinna hinder som kan uppstå under arbetets gång. Du har även en grundläggande teknisk förståelse för fordon och kan självständigt hantera mindre tekniska utmaningar. Vi söker efter dig som även är flexibel och kan anpassa dig till olika situationer.

FÖRSTA ARBETSDAG: Prel. 9:e september
OMFATTNING: Heltid
STAD: Frövi
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Lovisa Berglund
ÖVRIGT: Innan anställning ingås krävs godkänt utdrag ur belastningsregistret

Ansökningsprocessen
När du ansöker till programmet kommer du inledningsvis att få besvara ett antal frågor där du redogör ditt intresse för utbildningen och tjänsten. Då personliga egenskaper, motivation och engagemang är av största vikt ser vi fram emot att ta del av varför just du ska ta en plats i utbildningen. Efter inskickad ansökan kommer du även att få ett mailutskick med länk till ett personlighetstest och ett test kopplat till logisk slutledningsförmåga som du behöver genomföra med godkänt resultat för chans att gå vidare i rekryteringsprocessen.
Bergkvarabuss logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
30 april 2024 (3 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision - Att skapa och bibehålla arbetstillfällen!