Hoppa till innehåll

Projektekonom till Oresund Drydocks i Landskrona

Publiceringsdatum
24 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Visste du att Sveriges största varv för fartygsreparation och ombyggnad finns i Landskrona? Här kommer fartyg från hela världen för att få ta del av vårt förstklassiga arbete, och du kan bli en viktig del av vår projektbaserade leverans. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö med fokus på problemlösning och hög servicenivå. Hos oss blir du en del av ett engagerat team på cirka 100 medarbetare, som sträcker sig från projektledning till produktion. Din roll blir central i våra projekt, där din noggrannhet och känsla för siffror gör skillnad på sista raden. 

I rollen som Projektekonom… 

ingår du i en liten ekonomiavdelning där alla hjälps åt och arbetsklimatet är glatt och entusiastiskt. Tillsammans skapar vi värde i projektresultatet genom att säkerställa finansiell kontroll i projektteamet. Du fungerar som ett pålitligt stöd för projektledaren och levererar väl underbyggda fakturor till kunden. 

Varje fartygsprojekt leds av en projektledare med stöd av projektekonomer, förmän och underentreprenörer. Tempot är högt och varje projekt varar i snitt 10 dagar. Som projektekonom är du en viktig del av teamet och dina huvudsakliga arbetsuppgifter inkluderar: 

  • Ekonomisk kontroll och lönsamhet: Genomföra dagliga avstämningar och uppdateringar för att säkerställa ekonomisk kontroll och lönsamhet i projekten. 

  • Tid- och materialkontroll: Kontrollera att tid och material registreras korrekt och uppdatera intäkter för att följa lönsamheten dagligen. 

  • Teknik och ekonomi: Förstå sambandet mellan teknik och ekonomi för att hantera teammedlemmarnas olika arbetssätt och säkerställa projektens lönsamhet. 

  • Analys och affärssinne: Analysera offert/order jämfört med faktiskt utfall och identifiera utmaningar och möjligheter med ditt affärssinne. 

För att trivas och lyckas i rollen… 

är dina personliga egenskaper viktigast och helt avgörande! Du bör vara ödmjuk och kunna be om hjälp när du behöver det. Det tar minst ett år innan du helt lärt dig jobbet, och då krävs det att du är prestigelös och kan erkänna dina misstag för att växa med dem. Du är proaktiv, energifylld och flexibel, med en positiv ”can do” attityd för att lyfta affären och skapa mervärde. Du trivs bra med olika kulturer och att få vara på en internationell arbetsplats där vi möts trots olikheter.  Sist men inte minst är du noggrann med siffror, analyserar kritiskt och tar ansvar för att allt arbete blir korrekt utfört. 

För att söka rollen… 

  • Har du med dig ekonomin genom några års arbete inom området 

  • Har du hanterat ex. moms och arbetat med b2b fakturering 

  • Har du lätt för att hantera system och tar dig lätt runt i Microsoft Office 

  • Är du flytande i svenska och har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift 

Vi erbjuder dig… 

ett omväxlande arbete, med korta beslutsvägar, i en internationellt spännande bransch och i en lättsam och inspirerande miljö. Företaget består av en härlig mix av människor från hela världen som är ytterst kompetenta inom sina specialistområden. Hos oss är alla lika viktiga och mycket värda. Vi hjälps åt och bidrar till att Oresund DryDocks är en spännande och utvecklande arbetsplats. Hos oss får du möjlighet att utvecklas både som person och i din yrkesroll. Tröskeln kan upplevas hög att ta sig in i vår tekniska och speciella värld men när det är gjort kommer du att älska ditt arbete. Du kommer att kunna påverka ditt arbete i både stort och smått. Varje dag står vi inför nya möjligheter och utmaningar. För att vara lyckosam i rollen måste du vara på plats på varvet och vi förväntar oss att du är här för att stödja och skapa förtroende bland dina kollegor. 

Läs gärna mer om oss här: www.oddab.eu 

Är du intresserad...  

är du varmt välkommen att ladda upp ditt CV, alternativt med din LinkedIn URL. Urval kommer ske efter semestrarna med start 12/8. Men sista ansökningsdag är 31/8 2024. 

För att garantera en rättvis och icke-diskriminerande rekryteringsprocess tar vi ej emot personliga brev. I stället kommer relevanta kandidater att få svara skriftligt på samma frågor för att säkerställa lika möjligheter att förklara sin erfarenhet relaterad till rollen. 

I den här rekryteringen samarbetar Oresund DryDocks med Roi Rekrytering. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Lina Friberg på lina.friberg@roirekrytering.se.  

Lokalisering: Landskrona 

Omfattning: Heltid 

Start: Enligt överenskommelse 

Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se

Sök jobbet
Ansök senast
31 augusti 2024 (35 dagar kvar)
Ansök nu

Denna annons är hämtad från Platsbanken / arbetsformedlingen.se