Hoppa till innehåll
Moelven Valåsen AB logotyp

Automationstekniker/automations-ingenjör

Publiceringsdatum
19 april 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Hemsida
Ansök nu
Vi fortsätter utveckla och rusta vår industri för framtiden. Med stora investeringssatsningar i full gång söker vi dig som vill vara med och vidareutveckla och förvalta möjligheterna på Moelven Valåsen AB.  

Kort om rollen

Som automationstekniker / automationsingenjör på Moelven Valåsen AB blir du en central del av vår IT-avdelning, där ditt fokus ligger på att vara en nyckelspelare i digitaliseringen och i utveckling av vår verksamhet. Du spelar en avgörande roll som brygga mellan drift och IT och hanterar en bred uppsättning arbetsuppgifter för att stärka både processer och maskininfrastruktur.

Ditt arbete kommer att innefatta självständiga projekt såväl som samarbete inom tvärfunktionella team, och du kommer att ha ett nära samarbete med vår underhållsorganisation för att öka driftsäkerheten och effektiviteten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Utveckling och programmering av PLC.
  • Integration och optimering av OT- till IT system.
  • Ledning och genomförande av industrialiseringsprojekt och nya installationer.
  • Utveckling och hantering av SCADA- och DCS system.
  • Teknisk problemlösning och förbättring av ny- och befintlig maskinpark.
  • Kontinuerlig utveckling av verksamhetens digitalisering.
  • Direkt samarbete och kommunikation med maskin- och automationsleverantörer.


Vem är du?
Vi söker dig som har erfarenhet inom automation, inklusive starka kunskaper i PLC-programmering och förståelse för DCS-system. Du bör vara en praktiker som omvandlar utmaningar till lösningar och som kan arbeta effektivt både i drift och i planeringsfasen. Du behärskar svenska och engelska flytande, både i tal och skrift. Som person är du nyfiken och kommunikativ med en strävan att göra saker lite bättre. 

Hos oss får du
En arbetsgivare som skapar förutsättningar för dig att vara med och göra skillnad. Sedan starten har vi sett möjligheterna i nya idéer och byggt hållbara lösningar som gör morgondagen bättre - det ska vi fortsätta att göra. 
Moelven Valåsen AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
12 maj 2024 (10 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Moelven är en av Skandinaviens ledande leverantörer av byggprodukter och tillhörande tjänster. Koncernen består av 33 produktionsbolag fördelat på 41 produktionsenheter i Norge och Sverige. Moelven har även ett större antal kontor inom marknad, försäljning, service och montering, 3 300 anställda och en årsomsättning på 14,8 miljarder NOK.

Moelven Valåsen AB är ett  modernt sågverk i Karlskoga. Vi är 120 anställda, producerar 400 000 m3 sågade varor och omsätter ca  1 miljard SEK.

Mer information om Moelven.