Hoppa till innehåll
Peab AB logotyp

Kalkylingenjör

Publiceringsdatum
03 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu

Står du i ett vägskäl och funderar på vad nästa steg är för dig?

Är du kalkylingenjör och vill utvecklas vidare i din roll, eller är du i en annan roll där du har motsvarande kunskap och vill prova på något annat? Kanske jobbar du i annan geografi och vill söka dig närmare hem? Vi är ett härligt gäng i Kalmar med stort engagemang i det vi gör. Vi arbetar med Drift och underhåll inom statligt vägnät, kommunal och privat drift. Vi har många både mindre och större projekt i gång och även kommande intressanta projekt. Du kommer att verka i geografin Småland, Öland och Östergötland, men utgår från Kalmar.

Om tjänsten

Som Kalkylingenjör hos oss kommer du bli en nyckelspelare i organisationen där du arbetar i ett team med att driva hela kalkylprocessen från förfrågningsunderlag till färdigt anbudsförslag samt ansvara för överlämnandet till produktionen och stödjer dem i genomförandet. Du kommer lösa arbetsuppgiften i nära samarbete och tillsammans med våra projektchefer och platschefer samt med vår arbetschefen för Peab drift och underhåll.

I rollen kommer du bl.a. att analysera, identifiera och hitta kreativa lösningar på våra kunders önskemål samtidigt som du hela tiden har ett långsiktigt perspektiv med fokus på lönsamhet, kvalitet, arbetsmiljö och miljö. Rollen som kalkylingenjör bygger att du är strukturerad och lösningsfokuserad i ditt arbete. Vidare att du är en ansvarsfull person som är engagerad och gärna vill utvecklas inom ditt område.

Kompetenser som vi värdesätter är din förmåga att skapa relationer och nätverk samt att du är flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade förhållande.

Tillsammans med dig kommer vi att arbeta fram en personlig utvecklingsplan.

Kvalifikationer

  • Du har en högskole-/universitetsutbildning med inriktning mot Bygg och Anläggning, alt. annan utbildning tillsammans med arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig
  • Du har minst 3 års erfarenhet i byggbranschen som entreprenadingenjör eller har motsvarande kunskap
  • Du har goda kunskaper inom entreprenadjuridik, kontraktsadministration, ekonomi, KMA
  • Du har god datorvana
  • Du har goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Det är meriterande med god kunskap i kontraktsadministration och i Allmänna bestämmelser AB04, ABT06, ABFF med flera.

Praktisk Information

Vi tillämpar löpande urval för tjänsten. Svarstiden kan vara något längre under semesterperioden. Vid frågor om tjänsten kontakta arbetschef Mathis Svensson, 072- 533 35 21 mathis.svensson@peab.se

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Peab är Nordens samhällsbyggare med 14 000 medarbetare och en omsättning på 57 miljarder kronor. Med lokal närvaro och fokus på egna resurser utvecklar, anlägger och bygger vi vardagen där livet levs. Huvudkontoret finns i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är noterad vid Nasdaq Stockholm.

Peab AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
01 september 2024 (39 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren

Peab är en stor koncern som spänner över många verksamheter. Samtidigt har vi en stark lokal närvaro som gör att vi kan jobba nära våra kunder oavsett var i landet de befinner sig. Detta gör att det hos oss finns möjlighet att jobba och utvecklas inom varierande yrkeskategorier och skiftande arbetsområden.

Vi på Peab strävar efter att vara branschens bästa arbetsplats. Vi vill att våra medarbetare ska tycka att det är roligt att gå till jobbet, att de ska trivas, utvecklas och växa. Utvecklingsmöjligheterna på Peab är därför stora, och vi kan erbjuda förmåner utöver det vanliga.